![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Tematy zapewnie były nie znalazłem żadnej zadowalającej odpowiedzi Mam formularz Cytat <tbody><tr> <td colspan="2" style="width: 400px; color: rgb(168, 0, 0); font-weight: bold;" class="desc">Aby otrzymać artykuł wypełnij poniższy formularz. </td> </tr> <tr> <td class="desc">Email: *</td> <td> <input type="text" value="" name="email"/> </td> </tr> <tr> <td class="desc">Imię: *</td> <td> <input type="text" value="" name="name"/> </td> </tr> <tr> <td class="desc"> </td> <td> <input type="checkbox" name="agreementForPrivacy" value="1" class="left checkbox"/> <span style="padding-bottom: 2px; color: rgb(168, 0, 0);" class="left block"> Akceptuję <a href="http:///regulamin">regulamin</a> i <a href="http:///regulamin">politykę prywatności</a> </span> </td> </tr> <tr> <td style="text-align: right;" colspan="2"> <input type="submit" onclick="return confirm('Sprawdź swoją skrzynkę e-mailową - znajdziesz tam nową wiadomość, w której znajdziesz link; musisz go kliknąć, aby potwierdzić chęć otrzymywania artykułu ode mnie.\n\nUwaga! E-maila z prośbą o potwierdzenie chęci otrzymania artykułu najprawdopodobniej trafi do SPAMu. ')" style="margin: 0px; padding: 0px;" value="Tak! Poproszę darmowy artykuł" name="addService" class="button_vlong button_vlong3 right" /> </td> </tr> <tr> <td colspan="2" style="width: 400px; font-size: 10px;" class="desc">(*) oznacza pola obowiązkowe</td> </tr> </tbody> </table> Potrzebuje do niego walidacji. Czyli pole Imie E-mail i checkbox. jak naprosciej jezeli mozna to bez zadnych pluginow. nie znam JS wiec prosze was o pomoc. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 17 Dołączył: 4.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepiej i w dość prosty sposób użyć pluginu jquery validation.
W linku od razu świetnie napisany tutorial krok po kroku ![]() Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 733 Pomógł: 4 Dołączył: 11.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Link jak najbardziej pomocny.
Ale jest jeszcze mały problem posiadam pole typu checkbox. Jak zrobić aby sprawdzało czy został zaznaczony? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 17 Dołączył: 4.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Nadal nie rozumiem jak to mam zrobić.
Posiadam taki formularz
taki kod JS Cytat $(document).ready(function(){ $("#rejestracja").validate({ rules: { login: { required: true, minlength: 4 }, name: { required: true, minlength: 5 }, haslo2: { required: true, equalTo: "#haslo1" }, email: { required: true, email: true } }, messages: { login:{ required: "Prosze podać login", minlength: "Minimalna długość nazwy to 4 znaki" }, name:{ required: "Pole hasło nie może być puste", minlength: "Minimalna długość hasła to 5 znaków" }, haslo2:{ required: "Powtórz hasło", equalTo: "Hasła są różne" }, email:{ required: "Wprowadź adres e-mail", email: "Wprowadź poprawny adres e-mail" } }, success: function(label) { label.html(" ").addClass("sprawdzony"); } }); }); Wszystko działa tylko nie wiem jak zrobić z tym checkboxem. Mam nadzieje że pomożecie bardzo mi na tym zależy a JS nie zamierzam uczyć się od Podstaw aby zrobić jedną rzecz. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Wszystko jest w dokumentacji
http://api.jquery.com/checkbox-selector/ http://api.jquery.com/checked-selector/ -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Mimo wszystko nie rozumiem.
Ale dzięki za pomoc. Może za kilka miesięcy dojdę co i jak;] Linki podane? podane więc nie mam do was pretensji pozdrawiam;] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 04:07 |