![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 15.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam nadzieję, że ktoś mi pomoże i że temat tutaj pasuje... Wrzucam na stronę napisaną w php obiekty flash które pobierają dane z bazy mysql. Problem w tym, że flash odkłada się jako pliki tymczasowe i po odświeżeniu strony nie pobiera nowych danych z bazy danych tylko ponownie wyświetla flashowy obrazek z tempa. Po ręcznym usunięciu w przeglądarce plików tymczasowych i odświeżeniu strony informację pobierają się poprawnie z bazy danych ale gdy w bazie pojawią się nowe elementy to muszę znowu ręcznie usunąć tempy.. Czy można jakoś inaczej ominąć ten problem? Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Czy ja dobrze rozumiem, czy ty swfy generujesz dynamicznie?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 15.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładnie. Są to wykresy które pobierają nowe dane z bazy danych i uzupełniają wykres.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A nie lepiej wczytywać to przez XML/JSON...? Nie dość, że mniej transferu zeżre, to łatwiej takie dane wczytywać.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
O masakra. Wykresy generuje się na podstawie xmla a nie w ten przedwojenny sposób.
|
|
|
![]()
|
|
Pragnę zaznaczyć, że jesteśmy w dziale przedszkole ! (IMG:style_emoticons/default/wstydnis.gif)
Druga sprawa to odpowiedz na moje pytanie.. - ktoś coś podpowie? No i trzecia sprawa - XML/JSON.. nie mam z tym doświadczenia i pozostaje mi pogooglować w tym temacie. Nie wiem z czym to się je.. (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif) ale jakiś przykładowy tutorial jak macie pod ręką mile widziany. Dzięki za uświadomienie.. |
|
|
![]()
|
|
W jakiej wersji AS piszesz?
|
|
|
![]()
|
|
a po polsku (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ?
|
|
|
![]()
|
|
W jakiej wersji ActionScript piszesz?
I zapytam jeszcze raz, czy generujesz pliki "SWF" dynamicznie czy "obrazki" ? Jeżeli obrazki to problem cache można obejść poprzez dodanie dodatkowego parametru dla obrazka np /obrazek.jpg?czas=znacznikczasowy Mam nadzieję, że wiesz cóż to takiego znacznik czasowy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
OK, w takim razie doprecyzuje. Używam Open Flash Chart. Dużo to tam do pisania nie ma (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Tutorial jest bardzo prosty. Podstawiam tylko swoje dane.
do tego zassałem oczywiście odpowiednie biblioteki. ps. Problem dotyczy tylko IE. W FF nie ma tego problemu.. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Ten post edytował artvip 17.08.2010, 15:57:40 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
data=http://teethgrinder.co.uk/open-flash-chart/data-2.php - wystarczy tylko tę zawartość zmienić... (IMG:style_emoticons/default/sleep.gif)
Czytaj czasem tutoriale. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 02:43 |