![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 2 Dołączył: 6.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Ciekawy jestem jak sie robi strone wap? Czy wystarczy tylko zrobic strone przystosowana do niskich rozdzielczosci i z mala liczba obrazkow, czy jest na to jakis specjalny sposob. Powidzmy ze mam domene nazwa.pl i robie na niej zwykla przegladarkowa strone, a chce aby ta strona miala rowniez swoja wersje wap. Robie wiec subdomene do tej strony wap.nazwa.pl i wlasnie - jak mam ta strone zrobic? Czy uzywa sie zwyklego html'a i css'a? Czy php i sql tez moge uzyc na takiej stronie i javescript? A co z bajerami typu ajax i jquery? Prosze o jak najwiecej porad dotyczacych tworzenia stron wap, bo nic na ten temat nie wiem, szukalem na google, ale nic ciekawego nie znalazlem, poza informacjami co to jest strona wap. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 4 Dołączył: 7.02.2009 Skąd: pless Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
masz setki tutoriali i gotowców w necie...
http://www.tutorialized.com/tutorials/PHP/WAP-and-WML/1 http://www.egrafik.pl/download/skrypty-php,wap/ a najlepiej ten zobacz: http://www.webtips.pl/topic/8566-xmlphpwlasna-strona-wap/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 2 Dołączył: 6.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki, ale pisalem ze probowalem szukac i po wpisaniu frazy "tworzenie stron wap", wyskoczylo mi setki stron, ktore nie opisuja tematu, tylko reklamuja firmy, ktore sie tym zajmuja
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Czy wystarczy tylko zrobic strone przystosowana do niskich rozdzielczosci i z mala liczba obrazkow, czy jest na to jakis specjalny sposob. Powidzmy ze mam domene nazwa.pl i robie na niej zwykla przegladarkowa strone, a chce aby ta strona miala rowniez swoja wersje wap. Robie wiec subdomene do tej strony wap.nazwa.pl i wlasnie - jak mam ta strone zrobic? Kiedyś trzeba było kombinować z WML, teraz wystarczy XHTML Basic (google it). Cytat Czy uzywa sie zwyklego html'a i css'a? W ograniczonym stopniu. Cytat Czy php i sql tez moge uzyc na takiej stronie A co ma piernik do wiatraka? Cytat i javescript? A co z bajerami typu ajax i jquery? Raczej trzeba sobie darować. iP(hone|ad) nie są w większości, reszta to przeglądarki, w których obsługa JS/CSS jest dość ograniczona, o pamięci już nie wspomnę. Cytat Dzieki, ale pisalem ze probowalem szukac i po wpisaniu frazy "tworzenie stron wap" Nie szukaj po polsku, nikłe szanse na znalezienie czegoś wartościowego. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 3 Dołączył: 21.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Kiedyś trzeba było kombinować z WML, teraz wystarczy XHTML Basic (google it). W ograniczonym stopniu. A co ma piernik do wiatraka? Raczej trzeba sobie darować. iP(hone|ad) nie są w większości, reszta to przeglądarki, w których obsługa JS/CSS jest dość ograniczona, o pamięci już nie wspomnę. Dzieki, wiem teraz pod jakimi nazwami mam szukac ![]() Cytat Słabo szukałeś winksmiley.jpg Slabo, bo nie wiedzialem pod czym mam szukac - pierwszy raz zainteresowalem sie tym tematem ![]() PS. Raczej bede tworzy strone, dla lepszych telefonow niz czarno-biale, wiec wml z tego co czytalem odpada. Wybiore wiec xhtml'a basic ![]() Jeszcze raz dzieki za pomoc, wiem juz czego szukac ![]() Ten post edytował kaźmirz 17.08.2010, 12:48:39 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:32 |