![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Witam,
na mapę Google Maps nanoszę X punktów. Czy jest możliwość takiego ustawienia mapy, by obejmowała wszystkie punkty tj. aby wyśrodkowała się tak by wszystkie były widoczne oraz (z tym mam problem) automatycznie ustawiła zbliżenie by nie uwzględniać pozostałej części mapy (tej, na której nie ma znaczników). Z określeniem rozmiarów sobie poradzę (pobranie skrajnych punktów dla osi X oraz Y i wyciągnięcie średniej), ale nie mam pojęcia jak zrobić to zbliżenie. Proszę o pomoc, pion |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Da się... Trzeba określi rogi prawy dolny i lewy górny. Chyba to było setBounds... Zaraz sprawdzę
![]() Edit: Niewiele się pomyliłem w nazewnictwie. Ale opis działania miałem dobry ![]() Określić zakres w zmiennej bounds z podaniem punktów najbardziej na wszystkie strony świata i na koniec wywołać map.setCenter(bounds.getCenter(), map.getBoundsZoomLevel(bounds)); -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4.07.2025 - 23:15 |