![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 1 Dołączył: 30.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Czy wiecie jak zrobić w js listę wyboru tak jak to jest zrobione na allegro podczas wystawiania przedmiotu na aukcji. Potrzebuje co najmniej trzech podkategorii. Np. Audi ->80, 90, 100 ->(100) C1, C2 Czyli wybieram audi i są trzy opcje, następnie wybieram 100 i mam kolejne opcje (C1 i C2) Następnie muszę przesłać to w formularzu na kolejną stronę gdzie będzie wyświetlona nazwa pojazdu marka i model czyli Audi 100 C1 Na js kompletnie się nie znam, a wiem że do robienia fajnych serwisów www jest wymagany. Proszę o jakiś przykład z trzema polami wyboru. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Było dużo razy poszukaj na forum/google
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=14...mp;#entry704061 -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 4 Dołączył: 7.02.2009 Skąd: pless Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do zrobienia banalnie proste, mam coś takiego u siebie z tym, że to czysty javascript bez frameworków.
Wygląda to tak: Dodajesz to do nagłówka:
nie wiem jak Ty przechowujesz modele i marki ale ja mam to w pliku XML a plik show_models.php wygląda tak:
A to dodajesz tam gdzie chcesz mieć dynamiczne pole select dodatkowo ma taką ciekawą opcję, że jeśli przypiszesz dla $_SESSION['offer'][$_offerID]['add']['mark'] numer marki to ją automatycznie ci zaznaczy identycznie masz z modelem $_SESSION['offer'][$_offerID]['add']['model'] działa idealnie
w razie pytań pisz ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 12:29 |