![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 16.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam kilka tabel z kilkoma kolumnami między innymi Identyfikator, Zalety, ID. Które mają po kilka wierszy ale w Zalety i ID jest tylko jeden wiersz. ID to numer tabeli. Chciałbym zsumować wszystkie pola Zalety w jedną kolumnę. ![]() Jak z tego uzyskać jedną kolumnę "Zalety"?
Ten kod łączy mi wszystko. Jak go rozbudować by łączył tylko określone kolumny? Po zapisaniu kwerendy dodaje się jako obiekt niepokrewny, dlaczego? Ten post edytował Tenzen 16.08.2010, 22:34:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 1 Dołączył: 5.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
aby połączyć w jedną kolumnę informację z różnych kolumn w różnych tabelach trzeba: wybrać tabele, określić relacje między nimi a potem wskazać co i skąd wziąć najpierw, co potem i co wstawić pomiędzy. SELECT [pr2_wojewodztwa]![wojewodztwa] & " " & [pr2_kody]![kod] AS polaczenie FROM pr2_kody INNER JOIN pr2_wojewodztwa ON pr2_kody.idwoj = pr2_wojewodztwa.idwoj; Przy pomocy tego tam wyżej połączyłam nazwę województwa oraz kod pocztowy w jednej kolumnie i rozdzieliłam jedno od drugiego spacją. Nowa kolumna ma nazwę polaczenie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 04:19 |