![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 16.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, to mój pierwszy post na tym forum więc prosze mnie potraktować łagonie:)
Dużo szukałem google itp i nie mogę nic znaleść na ten temat. Robię serwis z autami, kazde auto ma swój model, markę i każde auto może mieć od 2 do 20-30 zdjęć nawet... Wiadome że po pewnym czasie będzie ich tysiące a nawet więcej upchnięte w jednym katalogu, wiem ze tak nie mozna i trzeba to jakoś podzielić.. ale jak? pomysł jest taki ze kazdy samochód ma swoje id i własnei w katalogu np zdjecia>auta będą się znajdywać katalogi z id danego samochodu a w nich zdjęcia... Nie mam pojęcia czy to dobry pomysł.. może juz są jakieś gotowe dobre rozwiązania, prosilbym o jakies tutoriale cokolwiek na ten temat.. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 258 Pomógł: 17 Dołączył: 22.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomysł z katalogami jest ok, ale po pewnym czasie może się okazać że masz np 10 000 katalogów
IMHO sprytnie rozwiązali to w django - każde zdjęcie defaultowo znajduje się w katalogu /rok/miesiac/dzien dodania zdjęcia, nic nie szkodzi dodać na końcu jeszcze id ogloszenia -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:18 |