![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 6 Dołączył: 27.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chodzi mi o sprawdzenie tych samych IP, bo to już zrobiłem. Chodzi mi czy jeśli użytkownik ma zamienne ip to można jak sprawdzić czy ma więcej niż jedno konto w serwisie.? Istnieją jeszcze jakaś możliwość ? Ja myślałem nad tym, bo zrobić to na cookie przy poprawnym zalogowaniu utworzyć $_COOKIE["user_id"] z id konta użytkownika i potem przy ponownym logowaniu sprawdzać czy $_COOKIE["user_id"] istnieje, jeśli tak to czy $_COOKIE["user_id"] zgadza się z id konta, na które się loguje. Tylko taki sposób przyszedł mi do głowy jak ktoś zna jakiś inny to proszę o napisanie.
Ten post edytował arzach 16.08.2010, 07:18:58 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 20 Dołączył: 13.02.2010 Skąd: Kęty Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdzanie po adresie email, ogólnie po danych osobowych jeśli masz coś takiego.
-------------------- Fotografia, projektowanie stron WWW | web-coding.pl - HTML 5 i CSS 3 - już w krótce ;)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 6 Dołączył: 27.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Email odpada, bo w serwisie nie można zarejestrować dwóch użytkowników o tym samym email. Jak ktoś ma jeszcze jakiś pomysł proszę pisać.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Sprawdzaj wszystko co się da: user-agent, ip, mail, nick, rozdzielczość ekranu, obecność określonych wtyczek. Po prostu wszystko co możesz wyciągnąć od usera w trakcie jego działalności.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Żadne z metod nie daje 100% pewności, że konto będzie unikalne. Poza tym PO CO chcesz zrobić coś takiego?
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 23:26 |