![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 2 Dołączył: 2.08.2006 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
posiadam małą bazę danych do 2K wpisów i chciałbym wyszukiwać w niej po polach pisarz - varchar(200) oraz tytul - varchar(200), czy mogłbym prosić o jakieś proste przykłady kodu jak można rozwiązać ten problem. Czy będzie do tego dobry system Tsearch2 albo Sphinx czy są do za duże kombajny do tego typu przeszukiwania? Jeśli polecilibyście najzwyklejsze LIKE to w jaki sposób mogę ustawiać trafność wyników? -------------------- Youtube - Miedzynarodowa wersja: Wyposażenie siłowni
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz sobie wyszukiwarki pełno tekstowe:
http://ownpage.pl/php/wyszukiwarka-pelnote...-uzyciem-union/ -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
-------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
"jak czegoś nie wiem, to nie myślę że wiem" - moja domena |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 2 Dołączył: 2.08.2006 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
@cojack
a czy mógłbyś powiedzieć mi dlaczego po dodaniu:
i wywołaniu polecenia
otrzymuje w phpPgAdmin wyniki: Nie znaleziono danych. a jestem pewien iż w tabelki w polu books_author jest "Pilch", wiesz może co robię źle? to jak:) posiadacie jeszcze jakieś zjadliwe przykłady:D? -------------------- Youtube - Miedzynarodowa wersja: Wyposażenie siłowni
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Nie wiem, wrócę do domu to sprawdzę.
@edit sora ale nie mam czasu, zapier*** dzień i noc. Ten post edytował cojack 16.08.2010, 23:32:13 -------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
"jak czegoś nie wiem, to nie myślę że wiem" - moja domena |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:32 |