![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 2 Dołączył: 23.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z utworzeniem szybkiego wysłania formularza, tzn. szybkiego - prostego do utworzenia ($.ajax)
Szukam takiego rozwiązania, żeby nie trzeba było uzupełniać argumentu "data" dla $.ajax, konkretnie: wysłanie wszystkich zmiennych formularza POST/GET, BEZ WYPEŁNIANIA TEGO ARGUMENTU. Wiem, że jest plug-in o nazwie ajaxForm http://jquery.malsup.com/form/ ale za dużo roboty przy zmianie jego funkcjonalności na ten stopień, żeby wkleić do niego livequery - mam małe doświadczenie... ogólnie mi chodzi o zdefiniowanie formularza który ma korzystać z JS
ID elementu - SendjQuery: 1. zmienia się jego zawartość gdy wyśle się formularz (zawartość - wynik z adresu formularza - argument success: function(html){...code...}) 2. formularz JEST WYGENEROWANY PRZEZ sam JS - wykorzystanie livequery w następnym kroku 3. wynik z formularza można nadal wykorzystać np. do przesłania następnego formularza, jako przykład - livequery == ZAWARTOŚĆ JEST DYNAMICZNIE ZMIENIANA PRZEZ JS == Więc jak ma wyglądać kod do wysłania tego formularza tak jak wygląda plug-in ajaxForm, tak, żeby był wielokrotnego użytku? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:21 |