![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Osobiście wnerwia mnie ciągłe klepanie w szablonach <?php echo .... Według mnie <?= wygląda o wiele lepiej no i jest krótsze. Pamiętam że były jakieś dziwne przeciwwskazania coby nie stosować krótkich tagów, ale jakoś nie mogę sobie przypomnieć co to takiego było, więc pewnie było to dawno...
Jak jest teraz z short_open_tag. Są one stosowane i jak to będzie wyglądać w PHP6 ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Pamiętam że były jakieś dziwne przeciwwskazania coby nie stosować krótkich tagów Odpal sobie na krótkich tagach taki kod:
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 1 Dołączył: 2.08.2010 Skąd: Dębica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale da się to w prosty sposób obejść:
<?php echo '<?xml'; ?> Ja np. używam short tagów, bo w niektórych ( moich starszych skryptach ) używałem formy skróconej. Na pewno nie warto za to używać <%, bo w PHP 6 zostają oficjalnie wycofane ![]() Z tego co wiem, short_tag_open nie zostanie wycofany z PHP 6 Ten post edytował Grand93 14.08.2010, 23:45:31 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Były plany wycofania też <?=, ale ta forma zostaje, ja osobiście klepię <?php echo ...;?>, bo kto wie czy kiedyś im się odwidzi :]
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 10:54 |