![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki kod, który wg. mnie nie ma błędu (w innej stronie taki miałem i działał)
oto on:
A cały kod pliku jest w moim poprzednim temacie: klik |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No a patrzyłeś czy wegenerowane zapytanie jest ok?
echo $sql; Co wyswietla? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyświetla:
Cytat DELETE FROM phpbb_newserwers WHERE serwers_id = ''
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 702 Pomógł: 65 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czyli brak podanego id (parametru) wiec jak ma usunąć ?
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
oczywiscie chodzi o register_globals
http://nospor.pl/php-faq.html#faq-3 A na przyszłość włącz sobie wyswietlanie wszystkich błędów. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Właśnie wiem, tylko nie wiem czemu. To kod zmiennej.
Cytat $get_serwers_id = mysql_real_escape_string($HTTP_GET_VARS["serwers_id"]); od razu mówię że w bazie jest pole serwers_id |
|
|
![]()
|
|
Cytat od razu mówię że w bazie jest pole serwers_id Co ma piernik do wiatraka skoro ty go pobierasz z linku a nie z bazy?Poza tym nie: $HTTP_GET_VARS["serwers_id"] a: $_GET["serwers_id"] -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Pomieszało już mi się wszystko...
To coś takiego miało by być?
ale nie działa. Tylko takim samym sposobem usuwam na innej podstronie i działa, może coś w pliku jest nie tak, podałem link w 1 poście Ten post edytował zagi195 14.08.2010, 16:00:37 |
|
|
![]()
|
|
No a pokaż jak wyglada link, który odpala ten skrypt.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
nospor, dziękuje za poświęcenie mi czasu, w linku zrobiłem literówkę. temat możesz zamknąć.
|
|
|
![]()
|
|
Gdybyś włączył wyświetlanie wszystkich błędów, o czym ci już pisałem, to byś błąd od razu widział a nie latał po forum.
W ramach więc wdzięczności dla mnie - włącz że te wyświetlanie wszystkich błędów ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
ehh... głupio prosić jeszcze o pomoc.. tym razem problem z edycją, tzn. nie zmienia danych w mysql. Włączyłem wyświetlanie błędów ale nie ma w nich nic odnośnie tego.
Wszystkie zmienne nie są puste. Zawierają dane które powinny zawierać tylko nie zmienia mi danych w bazie. No, dobra to ten sam błąd chyba, bo w zapytaniu nie ma tylko ID... a link tym razem nie wiem jaki jest... hmm... To jest jako link chyba: Cytat "U_SERWERS_ACTION" => append_sid("admin_serwers.$phpEx")) Dane w polach tekstowych mi wyświetla poprawnie, tam bierze ID wpisu a już przy wysyłaniu danych nie. Ten post edytował zagi195 14.08.2010, 16:37:23 |
|
|
![]()
|
|
formularz powinien miec pole serwers_id i tam ID. Masz coś takiego? patrzyles w źródle strony czy formularz zawiera poprawnie wypelnione to pole?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Tak, mam takie pole:
Cytat <input type="hidden" name="serwers_id" value="{SERWERS_ID}" /> po zmianie typu na text pole jest puste. |
|
|
![]()
|
|
No czyli ta wartosc ID nie jest tam wpisana. Musisz sprawdzić czemu.
|
|
![]()
|
|
No szukam... tutaj pliki. jeśli chciało by ci się przejrzeć
http://3paste.com/hash/d8457c298d694c3a83a0f31521901fb8 http://3paste.com/hash/0722cd197eaffb374b54e382848d9160 |
|
|
![]()
|
|
a mowilem bys wlaczyl wyswietlanie wszystkich bledow NAWET NOTICE!!
nie: "SERWERS_ID" => $row["serwers_id"], a: "SERWERS_ID" => $get_serwers_id, -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
ok, działa. Ale nie wiem czemu bo działa też mi na innej podstronie bez $get..
|
|
|
![]()
|
|
pewnie w innej miales wypelnione $row tym co trzeba. Na tej stronie co podales kod nie miales tego wypelnionego tym co trzeba - to chyba logiczne.
![]() Rownież logiczne jest, ze jak cię bardziej doswiadczeni proszą byś wlaczył wyswietlanie WSZYSTKICH bledow to chyba cos w tym jest, nie sądzisz? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 03:00 |