![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak sprawić aby div był rozciągnięty gdy znajdują się w nim tylko elementy z float? Aby obejmował je. Obecnie stosuję coś takiego: Jednak nie wydaje mi się to zbyt eleganckie. Albo jak uzyskać efekt tekstu po obu stronach, może jest prostszy sposób? Ten post edytował !*! 14.08.2010, 16:44:39 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie rozumiem twojego pytania więc załączam obrazek kota w reklamówce:
A tak strzelając to może użyj zwykłej tabeli z dwoma kolumnami? Ten post edytował Blame 14.08.2010, 17:20:06 -------------------- Napisane z palca! <- to tak dla lansu ;)
FancyStudio.pl - Tworzenie Stron WWW w Oparciu o XHTML, CSS, JS, PHP i MySQL. Mój blog :: Portfolio Fotograficzne Igora Biedrawy |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie przejmuj się tym że nie rozumiesz, tak to jest jak się nie ma pojęcia o robieniu stron. Specjalnie dla Ciebie wersja interaktywna http://jsfiddle.net/TA4Pq/
1. div nie obejmuje elementów które mają styl float 2. czy jest inny sposób niż dodawanie br z parametrem clean:both Ten post edytował !*! 14.08.2010, 16:26:08 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ech ludzie
![]() Dobra, strzelam po raz drugi. Styl CSS:
To tak od kompletnego laika dla profesjonalisty, który świetnie opanował opisywanie swojego problemu. Z resztą to od razu widać po stosunku posty/pomógł. Przecież każdy na co dzień boryka się z tym samym problemem co ty i już po pierwszym zdaniu wie o co ci chodzi. Wybacz mi, moja głupota. W ramach przeprosin tym razem królik z naleśnikiem na głowie. ![]() PS. Nie obrażę się, jeśli nie będziesz miał odwagi przyznać się, że moje rozwiązanie ci pomogło, miałem już do czynienia z "lepszymi" ludźmi, przyzwyczaiłem się. -------------------- Napisane z palca! <- to tak dla lansu ;)
FancyStudio.pl - Tworzenie Stron WWW w Oparciu o XHTML, CSS, JS, PHP i MySQL. Mój blog :: Portfolio Fotograficzne Igora Biedrawy |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
też nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi, jeżeli chcesz, żeby <div> obejmował divy znajdujące się wewnątrz niego z parametrem float; to on też musi być z float:
ponadto, jeżeli nadajesz divowi float, to powinieneś też podać dla niego width Blame - tabeli nie używa się do tworzenia struktury strony tylko do danych tabelarycznych Ten post edytował tehaha 14.08.2010, 17:21:50 |
|
|
![]()
|
|
tehaha - Porównaj sobie to http://jsfiddle.net/TA4Pq/ z tym http://jsfiddle.net/TA4Pq/1/ Widzisz różnicę? Div ma obejmować oba elementy, co zresztą opisałem dokładnie w pierwszym poście.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to właśnie dałem Ci w poście wyżej rozwiązanie tego problemu: dla nadrzędnego div'a nadaj float, dodatkowo, zgodnie z w3c - jeżeli nadajesz float, to powinieneś nadać również width
http://jsfiddle.net/2DCjY/ Ten post edytował tehaha 14.08.2010, 18:07:08 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 3 Dołączył: 17.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do tego zewnętrznego div dodaj atrybut position: absolute, oraz width: auto no i haight też auto;
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 09:58 |