![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
rozpocząłem naukę obsługi biblioteki GD i kilkanaście dni temu utworzyłem na podstawie różnych kursów etc. mechanizm zmniejszający dany obraz oraz dodający tekst w danym miejscu. Wszystko działało poprawnie, aż po kilku dniach postanowiłem dalej pokombinować nad biblioteką, w celu dokładniejszego poznania jej i tu pojawił się problem. Mechanizm w ogóle przestał działać. Sprawdzałem co mogłem zrobić źle, ale żadne rozwiązanie nie przychodziło mi do głowy, więc zasięgnąłem do artykułu opisującego ową bibliotekę i przekopiowywałem bezpośrednio polecenia: następnie:
mając już wiedzę o tym, że biblioteka GD jest na moim serwerze, przekopiowałem kod:
i zamiast otrzymać kwadracik (http://wortal.php.pl/var/phppl/storage/images/media/images/bez_tytulu2/29525-1-pol-PL/bez_tytulu2_medium.png) nie otrzymałem nic - pusta strona :/ O co może chodzić? Analizuję te kody i informację o bibliotece GD i nie mogę się z tym problemem uporać. Proszę o pomoc. Pozdrawiam PS Korzystam z serwera CBA.pl, na którym podobno nie ma "ImageMagick", więc muszę ograniczyć się do "GD". Właściwie to zależy mi na niezbyt skomplikowanej edycji pojedynczych obrazów, więc i niższa wydajność mi nie przeszkadza. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:02 |