![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 16 Dołączył: 11.01.2009 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, mam skrypt js z wykorzystaniem jquery który odpowiada za rozwijane menu.
Linki pod menu są ładowane z innego pliku. Menu ma wygląd mniej więcej taki: ->STRONA ->edytuj // element widoczny po rozwinięciu ->usuń // --||-- ->STRONA2 ->STRONA3 O to skrypt JS:
id = to jest id klikniętego a href ze strony z menu. plik z pod menu to tylko linki:
Moje pytanie brzmi jak przekazać id klikniętego a href z menu do pliku z menu pod stron żebym mógł sobie potem przesłać go do php w celu wywołania funkcji dla danego id. W pliku js id jest pobierane po kliknięciu w link, nie wiem jak przekazać go dalej. proszę o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 2 Dołączył: 28.02.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
AJAX
Powinno pomóc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skorzystaj z funkcji ajax() dla jquery http://api.jquery.com/jQuery.ajax/
tu masz przykład z przekazaniem zmiennych metodą POST do skryptu php:
w linijce z data: wstawiasz zmienne które chcesz przekazać do skryptu @DOWN - dokładnie tak. Operujesz nimi jak zmiennymi przesłanymi formularzem metodą POST Ten post edytował tehaha 14.08.2010, 11:47:12 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 147 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 13:49 |