![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 4 Dołączył: 28.12.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam,
mam mały problem wiem że problem jest mały ale ze zmęczenia jakoś nie wiem jak to obrać potrzebuje pobrać wszystko + ilość pobranych rekordów pisałem to tak
i wszystko ok ale zwraca mi tylko jeden rekord a mam 3 rekordy -------------------- Życie jest jak SESJA kiedyś wygaśnie ....
Jeśli moja odpowiedź jakoś Cię nakierowała lub pomogła kliknij Pomógł |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 49 Dołączył: 29.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie da się tego napisać w jednym zapytaniu (tzn. da się, ale nie jest to szczególnie piękne). COUNT() jest funkcją agregującą, dlatego ma sens albo w połączeniu z klauzulą GROUP BY, albo samotnie. Rozbij to na dwa zapytania - pierwsze SELECT COUNT(1) FROM xxx WHERE xxx, a drugie SELECT * FROM xxx WHERE xxx. A jeżeli działasz w PHP to użyj tylko tego drugiego oraz funkcji mysql_num_rows.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 34 Dołączył: 7.12.2008 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz sobie również zmienną wprowadzić
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 4 Dołączył: 28.12.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
skowron-line
A po co mi liczba porządkowa ![]() ![]() -------------------- Życie jest jak SESJA kiedyś wygaśnie ....
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli przy każdym rekordzie chcesz mieć ilość pobranych rekordów to rzeczywiście jest to kiepskie rozwiązanie, ale jeżeli chcesz na koniec napisać ile rekordów pobrałeś to z ostatniego rekordu możesz sobie to pobrać.
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w którym miejscu to potrzebujesz?? - czemu nie przeliczysz w php - wszystko zależny jeszcze jak masz zwrócony wynik, jeśli np. po wierszu przez ->fetch() to możesz dać konstrukcję w stylu:
Kod $i=0; while($row=$pdo->fetch()){ ++$i; // reszta kodu; } zaś jeśli od razu masz wynik w tablicy to po prostu albo count() na tablicy... albo jeśli masz surową tablicę nie modyfikowaną przez Ciebie to przesunąć wskaźnik na koniec np. przez end($array); następnie pobrać klucz ostatniego wiersza przez key($array) i dodać +1 gdyż surowa tablica zaczyna się od 0... dlaczego nie w zapytaniu to już pisali powyżej... Ten post edytował zegarek84 13.08.2010, 10:19:25 -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
No chciałem przede wszystkim powstrzymać się od foreach while itd mieć to w zapytaniu ale rozbije to na 2 i myślę że będzie to "ładnie" jeden model wyciągnie dane drugi potrzebną ilość może za wydajne rozwiązanie to nie jest ale w tym projekcie nie muszę się o to martwić
-------------------- Życie jest jak SESJA kiedyś wygaśnie ....
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 11 Dołączył: 2.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 03:50 |