![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 3 Dołączył: 17.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Niewiem czy w dobrym miejscu piszę, ale zagadnienie dotyczy PHP, więc chyba tak. Bawię się ostatnio .htaccess i oczywiście napotkałem problem. Mianowicie przy pobraniu $id, ma się wyświetlić strona o nazwie zmiennej $id. Gdyby się pojawiła zmienna $id2, ma wtedy postawić slasha między $id, a $id2, tj w poniższym przykładzie:
No i .htaccess Kod RewriteEngine On DirectoryIndex index.php RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule ^([a-zA-Z-_0-9]+)/?$ index.php?id=$1 [L] RewriteRule ^([a-zA-Z-_0-9]+)/([a-zA-Z-_0-9]+)/?$ index.php?id=$1&id2=$2 [L] I gdy kliknę na "Programy" czyli wywołam zmienną $id, jest wszystko ok. Program mi includuje plik programy.php. Ale gdy kliknę na Kalkulator to pomija wszystkie style. Includuje kalkulator, ale nie ma stylów. Czemu tak się dzieje?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Ale gdy kliknę na Kalkulator to pomija wszystkie style. Includuje kalkulator, ale nie ma stylów. Czemu tak się dzieje?? http://eriz.pcinside.pl/weblog/mod_rewrite...ac-208.html#t83 -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 3 Dołączył: 17.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Działa
![]() Dzięki!! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 23:35 |