![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam po raz kolejny dziś z innym problemem
Mam taki testowy formularz do dodawania przepisów do bazy:
A to mój kod php:
Wszystko sie wykonuje i pokazuje, że niby rekor został uaktualniony jednak tak w rzeczywistości nie jest. Co robię źle? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
a sprawdzales czy pobrało ci poprawnie $id?
echo 'Moje id'.$id; ? Masz to zrobić linijkę przed wykonaniem zapytania -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
gdy wstawiam echo 'idprzepisuto:'.$id;
to pokazuje samo idprzepisuto: nie wiem czemu nie pobiera $id? <a href="<?= $root.'admin/przepisy/edit.php?id='.$row['id']; ?>"> w przeglądarce: ...przepisy/edit.php?id=6 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 49 Dołączył: 29.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co masz w zmiennej $self? Zrób echo. Ew. dodaj <input type="hidden" name="id" value="' . $_GET['id'] . '" />
|
|
|
![]()
|
|
$self = $_SERVER['PHP_SELF'];
czyli ..przepisy/edit.php |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 129 Dołączył: 10.01.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzie wysyłasz ID? Ja nie widzę. Musisz dodać parametr id do action jeśli chcesz go odebrać GETem.
-------------------- Pomogłem? Kliknij przycisk Pomógł pod pomocnym Ci postem.
http://maxik.me/ |
|
|
![]()
|
|
Dodałem do action w formularzu
teraz wygląda tak:
teraz tam gdzie jest echo 'mojeid'.$id; zwraca MOJEID6 ale zmian nadal nie widać. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 49 Dołączył: 29.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No bo teraz to sobie usunąłeś $query_editprzepis
![]() |
|
|
![]()
|
|
$query_editprzepis mam zapisane w includowanym pliku vars.php gdzie mam rozne zapytania
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 07:56 |