![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2003 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzebuję skryptu który będzie liczył pliki w danym folderze, szukałem na wszystkich większych stronach z skryptami i niema, czy wogle taki skrypt jest możliwy?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Nie szukałeś. -1 punkt.
Kod $data_folder = getcwd(); // biezacy katalog Chyba nie zrobiłem żadnego większego bug'a...
$handle=@opendir($data_folder); while (@$file = readdir ($handle)) { if (!is_dir($file) { $listfile[] = $file; } } echo 'Files: '.sizeof($listfile); closedir($handle); -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2003 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukałe :oops:
|
|
|
![]()
|
|
Kurcze coś niedziałczy, zaznaczam że bardzo poczatkujący jestem, no wrzóciłem kod i pupcia blada.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Zacznij pisać po polsku, nie po polskawemu. Użyj też korekty ortograficznej z WORDa na przykład.
Co nie działa? Gdzie wrzuciłeś kod? Właśnie dla pewności sprawdziłem (Linux): Kod <?php Żeby nie było - jest to skopiowane (z lekkimi modyfikacjami) z manuala, więc proponuję, abyś poczytał defincję słowa "szukać".
$folder = getcwd(); chdir($folder); $handle=@opendir($data_folder); while (@$file = readdir ($handle)) { if (!is_dir($file)) { $listfile[] = $file; } } sort($listfile); foreach($listfile as $line){ echo $line.'<br>'; } echo '<br>Files: '.sizeof($listfile); ?> -------------------- |
|
|
![]()
|
|
W końcu działa ale zrobiłeś malutki błąd, przyjżyj sie dokładnie, jeden wyraz a potrafi wszystko zepsuć
![]() |
|
|
![]()
|
|
Drobny błąd.
Kod <?php
... $handle=@opendir($folder); ... // na koncu powinno być jeszcze closedir($handle); ?> -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Pozostał jeden mały, malutki problemik. Skryp zlicza też siebie
![]() |
|
|
![]()
|
|
Skrypt zlicza WSZYSTKIE pliki w podanym katalogu. Chyba nie jest dla Ciebie wielkim problemem dodanie odpowiedniego warunku do if(Iis_dir()) ?
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.08.2025 - 05:32 |