![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Po połączeniu (zdalnym) z serwerem dostaje info:
Nieznana baza danych 'nazwa_bazy' Nazwa bazy na pewno jest ok, ale z jakiegoś powodu apache albo bardziej mysql jest żle skonf. i nie widzi jej. Nadałem również odpowiednie uprawnienia dla użytkowników: GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'user'@'%' IDENTIFIED BY 'pass' WITH GRANT OPTION; Gdy zamiast' nazwa_bazy' użyję 'mysql' (predefiniowana baza, której nie tworzyłem a istnieje) to jak gdyby się z nią łączy (chociaż może to tylko takie wrażenie bo to chyba zastrzeżone słowo i może dlatego taki efekt), ale tych które sam utworzyłem jak gdyby nie widzi. Również z basha po wykonaniu: update db set Host='162.54.10.20' where Db='nazwa_bazy'; dostaję komunikat, że 'nie ma takiej bazy' . (tak samo update db set Host='162.54.10.20' where Db='mysql';) Nie wiem, może trzeba użyć jakiegoś przedrostka lub jakoś dodatkowo dopisać te bazy 'gdzies' żeby były widoczne ![]() O co tu może chodzić ? Ten post edytował mefistofeles 12.08.2010, 01:06:42 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak odpowie na SHOW DATABASES ?
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Pokazuje wszystkie bazy!
Teraz zauważyłem, że ten komunikat pojawia się nawet jak ustawie złe hasło i użytkownika, czyli zawesze! Dlaczego więc dostaje błąd, że nie znaleziono bazy skoro tak naprawde nie nawiazano polaczenia skoro ustawilem zle dane?
no i zwraca: Nieznana baza danych 'baza1' mimo braku połączenia z bazą. Jak można uzyskać prawdziwe informace co jest problemem połączenia ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 702 Pomógł: 65 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodaj jeszcze :
a potem : -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW
|
|
|
![]()
|
|
UPDATE mysql.user
SET password=OLD_PASSWORD('somepassword') WHERE user='someuser' AND host='somehost'; flush privileges; I o dziwo działa ![]() Ten post edytował mefistofeles 12.08.2010, 06:30:21 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:37 |