![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem z rozwiązaniem kwestii stronicowania. Czy mógłby ktoś mi doradzić rozwiązanie odnośnie sposobu zapisu linku? Nie wiem jak będzie to najkorzystniej dla google. Przewidziałem kilka sposobów: - adres/kontroler/akacja.html?page=1 - adres/kontroler/akcja/1.html - adres/kontroler/akcja.html/?1 Chciałbym stronę internetową zrobić od razu przystosowaną do SEłO. Mógłby ktoś się podzielić doświadczeniem w tej kwestii? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
adres/kontroler/akcja_1.html
ewentualnie adres/kontroler/akcja/1 Coś w tym rodzaju -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Popytałem jeszcze i chyba jednak zdecyduję się na wariant ?page=
Mógłby ktoś pomóc mi rozpisać to? Obecnie mam Kod RewriteRule (.*) index.php?a=$1 a poza ?a chciałbym mieć jeszcze ten parametr &page. Próbowałem co prawda, ale nie wychodzi. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 733 Pomógł: 4 Dołączył: 11.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod RewriteRule (.*) index.php?a=$1&page=$2 o to chodzi?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli robisz
Kod ?page=1 to nie potrzebny Ci już do tego rewrite.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Kod RewriteRule (.*) index.php?a=$1&page=$2 o to chodzi?Chodzi o coś takiego. Próbowałem zapisać to w wszelaki sposób, nie działa. Jeśli robisz Kod ?page=1 to nie potrzebny Ci już do tego rewrite.Owszem, jest potrzebny. Gdy zrobie &page to istotnie tak jest, ale mimo wszystko jako url ? wygląda dostojniej ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 49 Dołączył: 29.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem kto Ci podpowiedział to rozwiązanie, ale jeżeli zabierasz się za SEO to zapomnij o znakach '?' i '&' w URL-ach. Inaczej uprawiasz "pseudo-SEO", które z prawdziwym SEO nie ma nic wspólnego.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Jesteś w stanie przytoczyć jakieś porównania na ten temat? Widziałem całkiem nieźle wypozycjonowane strony bazujące na query_string, chętnie poczytam coś na ten temat.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 49 Dołączył: 29.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Konkretnego artykułu nie przytoczę, wybacz, ale generalna różnica jest taka, że google rozróżnia strony statyczne i dynamiczne właśnie na podstawie obecności query stringa. Te drugie oczywiście też są indeksowane, ale znacznie rzadziej niż te pierwsze, bo Google traktuje je nie jako zupełnie osobne byty (z odrębną treścią), tylko jako alternatywy (sparametryzowane) oryginalnej strony.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:16 |