![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 11.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich
W zasadzie nie wiem jak szukać informacji na temat opisany poniżej, może jest jakiś mądre pojęcie na ten temat ![]() korzystam z plug-ina AjaxFlagMenu http://code.google.com/p/ajaxflagmenu/ w jquery. Plug-in ten działa na zasadzie generacji zawartości diva, którego ID podamy mu w parametrze. Plug-in generuje proste menu, używam kilka menu generowanych przez ten dodatek i chcialbym aby kliknięcie jakiejś pozycji w jednym z menu odznaczało wcześniej kliknięta pozycję w pozostałym. W tym celu napisałem coś takiego, na razie w celach testowych. dla wyjaśnienia, element z class=onOutClass dostaje class=onOverClass podczas najechania kursorem - realizowane przez wspomniany dodatek Chciałbym aby akcja wykonywała się dla każdego elementu z class=onOverClass, jeśli dokument nie jest generowany dynamicznie takie rozwiązanie oczywiście działa.
Fragment wygenerowanego kodu przez plug-in
Niestety nie działa, jquery nie umie się odwołać do elementu wygenerowanego przez samego siebie. Co jest nie tak, znacie może jakieś ładne rozwiązanie oprócz wstawiania do każdego linka onClick = _jakaś_funkcja() ? Jeśli podobny problem przwija się na forum z góry przepraszam i proszę o linka. Niestety w swoich zapytaniach nie znalazłem. Ten post edytował pmx 11.08.2010, 13:32:44 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 2 Dołączył: 23.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, miałem ten sam problem, chodzi tu o to, że jak zobaczysz źródło strony to nie pokaże Ci tego co wygenerowało JS, bo tego nie ma w DOM.
Jedynym rozwiązaniem jest zastosowanie plu-gin'u livequery, on po prostu się odwołuje do tego co wcześniej wygenerowało. Zapytaniem: $("#element").livequery('click', function(){ CODE }); Będzie wszystko ładnie działać, to działa wtedy gdy nie jest generowane przez JS tak jak ująłeś ![]() Google: livequery jquery Powodzenia |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 03:16 |