![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Dziś mam dość dziwny problem. Otóż, dodałem do funkcji w klasie skrypt który ma zliczać ilość plików w danym katalogu.
W nazwie, jest już zawarta poprawna scieżka do katalogu. Skrypt, wykonuje się i zlicza ilość plików. (wybadałem echo) Reszta kodu, pod tym skryptem, także robi to co powinna. A jednak. "return", który jest na końcu funkcji i który ma zwrócić do zewnętrznego skryptu pewne wartości nie zwraca ich. Dopiero gdy usunę powyższy kod, lub dam return przed ten kod - return zwraca wartość. Proszę o pomoc! Ten post edytował thomson89 11.08.2010, 12:31:39 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
A próbowałeś
return $ile-2; zamiast return $ileplików; ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie zwracam akurat tej wartości.
Dalej w kodzie pobieram plik html który odpowiednio modyfikuje. Potrzebuje do tego m.in dane z bazy, dane z kilku katalogów. I według pobranych najpierw danych, modyfikuje ten plik (str_replace) według znaczników które ma w sobie i taki plik zwracam. Dodałem closedir, ale to nie załatwia problemu. Problem występuje z funkcją readdir() w pętli.
Sprawdziłem również, że pętla jest skończona. Co takiego ma funkcja readdir co wpływa na mój skrypt? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 04:22 |