![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 2.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taki skrypt newsów :
I czy ten skrypt newsów jest poprawny i bezpieczny ? Bo wywala mi :
Jak uruchamiam na XAMPPIE na localhoście. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
zjadles MYSQL_QUERY()
zajrzyj od czasu do czasu do manuala. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 2.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A sorry , zapomniałem dodać że jak dodałem mysql_query to też nie działało , znaczy się błąd wywalało. (nawet się zrymowało
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
ale mysql_query() MUSI byc. To tak jak byś chciał jechac samochodem bez samochodu. Samochód musi byc, niezaleznie czy dziala czy nie. Jak nie dziala to trzeba naprawic samochód.
Tu masz napisane jak sobie radzic z zapytaniami gdy nie dziala. Przeczytaj dokladnie. Zapoznaj się też z innymi radami - na pewno ci się przydadzą: Temat: Jak poprawnie zada pytanie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
A 2 pytanie : skrypt jest bezpieczny ? ;d
|
|
|
![]()
|
|
Ten kawałek co tu pokazałeś, nie ma nic co mogłoby być niebezpieczne. Przy załozeniu oczywiscie ze newsy wprowadzasz ty a nie ktokolwiek.
No, jest pewne zagrozenie: wyswietlasz wszystkie newsy. Gdy bedziesz miał ich milion to powodzenia życze w wyswietleniu wszystkich ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No właśnie nie wiem czy jest bezpieczny , hackneli mi stronę przez chyba ten skrypt (bo tylko ten mam na stronie głównej).
|
|
|
![]()
|
|
Przez ten kod co tu podałeś nie ma prawa nic się stać. No chyba ze jak mowilem newsy dodają niepowolane osoby, ale tego w tym kodzie nie widać
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Hmm. to jak mi np. zmienili text ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 18 Dołączył: 23.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź tutaj, może pomogą... Niby skąd mamy wiedzieć jak Ci zmienili tekst? Może hasła miałeś gdzieś zostawione, może keyloggera masz czy coś ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Keyloggera nie miałem , nie było żadnego uploadu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
daj mi link do strony to zlukam to ci powiem co zrobili ,przed stanem w jakim zostala zhackowana.
a gdzie backup? pierwsza zasada - przed publikacja zrob backup? Ten post edytował gigzorr 11.08.2010, 16:04:44 |
|
|
![]()
|
|
Ale została zhackowana , usunąłem też konto dla bezpieczeństwa.
P.S. Backupa oczywiście mam ;] Ten post edytował Kenobi 11.08.2010, 17:26:46 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:37 |