![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-lukasamd- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
mam kod wysyłający dane z formularza do skryptu poprzez ajaxa z jquery. W czasie wykonywania tego i oczekiwania na odpowiedź (wysyłany jest email, więc chwilę to trwa), wyświetlam grafikę z kółeczkiem imitującą "ładowanie". Odpowiedź jest w json i zawiera parametr error. Jeżeli jest on na false, to ukrywam formularz, do #wiadomosc dodaję klasę (funkcja addClass) wyświetlającą komunikat na zielono (w przeciwnym wypadku na czerwono). Wszystko wykonuje się prawidłowo, ale #wiadomosc jest pokazywana na czerwono (domyślnie jest taka właśnie klasa ustawiona). Sprawdzałem i warunek zostaje spełniony / nie spełniony zgodnie z parametrem. Gdy przy error = false dodam jeszcze przed dodaniem klasy alert, wszystko działa poprawie. Zupełnie, jak gdyby wszystko działo się za szybko i "pomijał" to addClass, jeżeli nic mu nie zajmie czasu... Można coś z tym zrobić? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bez źródeł to ja mogę zgadywać że nie usuwasz klasy domyślnej przed dodaniem nowej (a swoją drogą po co ci ta domyślna?).
-------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
-lukasamd- |
![]()
|
Goście ![]() |
No właśnie? Dopiero teraz to do mnie dotarło...
Poza tym właśnie zapomniałem o usuwaniu klas (element był po id, więc domyślnie klas żadnych nie miał). Dzięki. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:41 |