Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Błąd, wiem gdzie ale nie wiem jak naprawić, Czyli moje małe zaćmienie programistyczne :P
nuCode
post 10.08.2010, 20:34:46
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witajcie
Przejdę od razu do sedna.
W systemie linkme weszły nowe zasady i trzeba na każdej stronie w miejsce dorzucić kod

1. <?php $news['mojatresc'] = "Tutaj znajduje się ciekawy, tematyczny artykuł.<br />
  2. Słowa kluczowe prezentowane przez nas jako najpopularniejsze pozwolą na wylosowanie linków w Twojej
  3. treści i dzięki temu dostaniesz dodatkowe punkty. ";
  4.  
  5. $lmlinki = @LinkMeShowLinks("", "", " - ", "<div style=\"text-align:center;margin:auto;\">", "</div>");
  6. $news['mojatresc'] = LinkMeShowContentLinks($news['mojatresc']);
  7. echo $news['mojatresc'];
  8. ?>

U mnie text jest przekazywany w zmiennej text więc kod wygląda tak jak w przykładzie wyżej z dołączonym przed tym

1. $news['mojatresc'] = '$text';

Sęk w tym że moje strony są generowane przez skrypt php który jakiś czas temu zrobiłem. Wynik jest umieszczany poprzez FPUTS.
Chciałbym aby normalnie w kodzie HTML strony został umieszczony ten skrypt który podałem.

1. fputs($url,'
  2.  
  3. <p><?php $news['mojatresc'] = '.$text.';
  4.  
  5. $lmlinki = @LinkMeShowLinks("", "", " - ", "<div style=\"text-align:center;margin:auto;\">", "</div>");
  6. $news['mojatresc'] = LinkMeShowContentLinks($news['mojatresc']);
  7. echo $news['mojatresc'];
  8. ?>
  9. </p><br />
  10. ');

Logicznym jest że te wszystkie apostrofy i cudzysłowia się gryzą, jak zrobić aby się nie gryzły?

Z góry dziękuje za pomoc,
Pozdrawiam,
Grzegorz B smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.08.2025 - 16:26