![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
chcę zrobić stronę na hasło. W necie znalazłem gotowy kod jednak ma pewną wadę, otóż nie ważne jest czy podam właściwe hasło bo i tak pojawi mi się ta sama strona. Kod str html:
Strona loguj.php tutaj mam prośbę aby ktoś pomógł mi ustawić ten kod tak żeby poprawne wpisanie hasła dawało dostęp to treści na stronie, a błędnie wpisane hasło włączało stronę np blad.html albo wyświetlało sam komunikat o błędzie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wersja, gdzie masz w innym pliku tajną stronę.
Wersja, gdzie chcesz mieć w tym samym:
Ten post edytował IceManSpy 9.08.2010, 23:24:20 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chyba Ci to nie zadziała (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) header nie można wywoływać po przesłaniu kodu do przeglądarki, musisz skorzystać z buforowania ob
i dla bezpieczeństwa po header dawaj exit; inaczej kod będzie się dalej wykonywał (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chyba Ci to nie zadziała (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) header nie można wywoływać po przesłaniu kodu do przeglądarki, musisz skorzystać z buforowania ob Nagłówki zawsze ale to zawsze muszą zostać przesłane jako pierwsze, nawet BOM może skutecznie wywołać błąd: headers already sent. Co do buforowania - można i tak zastosować, ale to raczej nie do tego służy. Moja teoria: jeżeli musisz użyć buforowania przy wysyłaniu nagłówków - coś jest nie tak. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 486 Pomógł: 101 Dołączył: 27.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to ja wkleje swój kodzik.
wada tego skryptu jest taka, że przed "TUTAJ STRONA" musi być kod wyżej, a pod - kod niżej. kod sprawdziłem, działa. można użyć dodatkowo sesji dla osób, które dobrze wpisały hasło, co uniknie wpisywania przy odświeżaniu hasła na nowo. Ten post edytował gorden 10.08.2010, 00:27:24 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 25 Dołączył: 27.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nagłówki zawsze ale to zawsze muszą zostać przesłane jako pierwsze, nawet BOM może skutecznie wywołać błąd: headers already sent. Co do buforowania - można i tak zastosować, ale to raczej nie do tego służy. Moja teoria: jeżeli musisz użyć buforowania przy wysyłaniu nagłówków - coś jest nie tak. Niet, Pawel_W napisał prawidłową odpowiedź. Cytat Note: You can use output buffering to get around this problem, with the overhead of all of your output to the browser being buffered in the server until you send it. You can do this by calling ob_start() and ob_end_flush() in your script, or setting the output_buffering configuration directive on in your php.ini or server configuration files.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niet, Pawel_W napisał prawidłową odpowiedź. Możesz użyć nie znaczy użyj. ;] Masz poczytaj sobie. Ten post edytował fifi209 10.08.2010, 10:47:04 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mógłby mi ktoś powiedzieć co musiałbym zrobić w tym moim kodzie żeby dodać drugi warunek, tzn. żeby przejść do strony należało by podać przykładowo hasło i jeszcze jakiś kod i dopiero po poprawnym wpisaniu tych 2ch danych można było wyświetlić stronę.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 20 Dołączył: 18.12.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zakładając, że plik nazywa się test.php można to zrobić tak:
//login to "dobry login" a haslo to "tajne haslo" (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 12 Dołączył: 1.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zakładając, że plik nazywa się test.php można to zrobić tak:
//login to "dobry login" a haslo to "tajne haslo" (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Jak dla mnie to są zbędne te dwa pierwsze warunki. Jeżeli nie będzie tych zmiennych to warunki 3 i 4 nie będą spełnione. Ten post edytował lessi 11.08.2010, 18:57:10 |
|
|
![]()
|
|
Dzięki wielkie za pomoc. Mam jeszcze do Was jedno pytanko jak zrobić / przerobić ten kod, żeby można było wpisać tą ukrytą treść w html-u?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O ile to ten kod wyżej Ci działa i chcesz go przerobić |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:07 |