![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam kilka elementów o różnych id w divie. Chciałbym, za pomocą jQuery wszystkim tym elementom w divie, nadać zdarzenie onclick które przekaże jakiejś funkcji id tego elementu. O ile pierwszego nie mogę rozwiązać, o tyle drugie (chyba) wymaga tylko użycia this. Proszę o naprowadzenie chociaż, jak nadać tym elementom zdarzenie. Zaznaczę iż nigdy nie będę wiedział ile tych elementów tak naprawdę jest. Proszę o pomoc! Ten post edytował thomson89 9.08.2010, 16:56:16 -------------------- Sklep
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Jeśli są to różne elementy to zawsze możesz skorzystać z $("#id_parent").children("tutaj wybierz co i jak").click(function(){wywolaj_funkcje($(this).attr("id"))}); Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Elementy to zwykłe obrazki.
Kod działa normalnie, ale nie działa gdy dam ten element, np. w listę. Dałem dla przykładu, z funkcją hover:
I przy powyższym kodzie html, gdy najadę na element div id="1", wyświetla się alert lecz bez wartości. Ten post edytował thomson89 9.08.2010, 17:35:03 -------------------- Sklep
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakbyś pokazał więcej html'a byłbym wdzięczny i pewnie nie tylko ja, w dodatku ułatwiłoby to znalezienie Twojego problemu.
Zobacz koniecznie! -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Tamto, chciałem zastosować do tego kodu html.
Ten post edytował thomson89 9.08.2010, 18:21:24 -------------------- Sklep
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a więc coś takiego
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję!
-------------------- Sklep
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:22 |