![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 3 Dołączył: 17.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Mam oto taki kodzik, który odlicza po kolei podane liczby.
Chciałbym jakoś uporządkować tablicę, którą mi wyświetla print_r(), mianowicie chciałbym, aby po kilku kolejnych elementach tablicy, dodawał mi odstęp, bo gdy zacznie odliczać od 1 do 400, to sie bałagan robi na stronie. Jak to zrobić? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To musisz sobie napisać swoją funkcję do printowania tablic, dodatkowo dorzucić do tego javascript.
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 3 Dołączył: 17.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A samym php się nie da? jakoś na warunku if podać mu jakąś wielokrotność klucza tablicy? Na pewno się da
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 6 Dołączył: 23.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może zlicz ilosc elementow daj warunek ktory podzieli to na tyle ile chcesz.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A samym php się nie da? jakoś na warunku if podać mu jakąś wielokrotność klucza tablicy? Na pewno się da ![]() Musiałbyś przeładowywać stronę...bez sensu lepiej wszystko wyrzucić i zwinąć i po stronie użytkownika rozwijać. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
Nie musiałbym przeładowywać strony, po co. Udało mi się uzyskać efekt o jak mi chodzi w sposób tzw. "manualny"
![]()
ale to jest zrobione nie zgodnie ze sztuką, poza tym jest ograniczona liczba odliczania. Na 100% da się zrobić to czystym php bez żadnego odświeżania. Jestem przekonany, że da się zrobić warunek że co któreś wykonanie pętli for ma być dadny odstęp. Wpadłem na coś takiego teraz, ale nie wiem czy będzie działać. Usunąć printowanie index z pętli for, za to wyświetlić całą tablicę po uzupełnieniu tej tablicy:
I co myślicie o tym? Gdyby ktoś zgodziłby się ulepszyć w/w kod byłbym wdzięczny ![]() |
|
|
![]()
|
|
O kurde... Ty chcesz odstęp...Wybacz człowiek czasem niewyspany.
Zamiast tak: Można tak:
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
Yeah dzięki
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 21:56 |