![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 152 Pomógł: 1 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki ciąg
i chciałbym wydobyć za pomocą wyrażeń regularnych (tak chyba najprosciej) co jest pomiędzy "abc" a "cde". Normalnie wystarczyłoby zastosować taką funkcję: jednak jako, że oprócz standardowych znaków występuje tu znak złamania wiersza (tak się to chyba nazywa - chodzi mi o "\n" czyli potocznie enter) funkcja zwraca pustą tablicę ![]() Ktoś wie jak zmienić (.*) aby zastosowało się także to tego typu ciągów (dodam, że chciałbym aby funkcja działała również z ciągami typu abcblablalba124./][cde oraz nie koniecznie "zaczynające" i "kończące" na te dwie wartości - np. tra la la abc tekst cde bla bla ) Ten post edytował swist666 9.08.2010, 14:58:34 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 181 Pomógł: 14 Dołączył: 4.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najpierw 3 znaki z zakresu dużych i małych liter (bez polskich) i cyfr od 0 do 9, później dowolna ilość liter (małych dużych, bez polskich) cyfr i spacji i na koniec muszą być 3 znaki koło siebie z zakresu a-zA-Z0-9. Do środka musiałbyś dodać tylko znaki specjalne jak nawiasy itp. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 152 Pomógł: 1 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem czym się różnie # zamiast / ani co oznacza "s" na końcu ale działą
![]() dzięki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem czym się różnie # zamiast / http://www.php.net/manual/pl/regexp.reference.delimiters.php ani co oznacza "s" na końcu http://www.php.net/manual/pl/reference.pcr...n.modifiers.php -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 00:33 |