![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 4 Dołączył: 28.12.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam mam problem ponieważ mam projekt który pisałem bardzo długo kiedy przeniosłem na serwer otrzymuje białą stronę bez kodu zero błędów ,
na lokalu zaś dział a jak należy . O to kod index.php
i application.ini
BARDZO PROSZE O POMOC -------------------- Życie jest jak SESJA kiedyś wygaśnie ....
Jeśli moja odpowiedź jakoś Cię nakierowała lub pomogła kliknij Pomógł |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 11 Dołączył: 2.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 4 Dołączył: 28.12.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Niestety nic nie dało 0 błędów
-------------------- Życie jest jak SESJA kiedyś wygaśnie ....
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Pierwsza rzecz na Twoim miejsc jaką bym zrobił to wywołał konfigurację PHP i apache na obu maszynach i porównać co jest inne.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Całą konfigurację ;/?? Jak najlepiej mam to porównać
![]() -------------------- Życie jest jak SESJA kiedyś wygaśnie ....
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A od czego masz phpinfo?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
miałem ten sam problem i wyszło na to, że wersja PHP za niska, stawiam u Ciebie na to samo
![]() |
|
|
![]()
|
|
Na serwerze mam 5.2.12 a na localu 5.3.0
Więc co mam w takim wypadku zrobić ![]() Ten post edytował kielich 9.08.2010, 16:54:21 -------------------- Życie jest jak SESJA kiedyś wygaśnie ....
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Albo zdowngrade'ować Zenda, albo uaktualnić PHP na serwerze. Innych opcji nie ma.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Czy jeśli napisze do Administracji to czy oni mają obowiązek to uaktualnić ?
-------------------- Życie jest jak SESJA kiedyś wygaśnie ....
|
|
![]()
|
|
Nie obowiązek, a możliwość. Szczerze, to na hostingu współdzielonym jeszcze bym na PHP 5.3 nie liczył. A już na pewno nie na tym, na którym sami z siebie nie uaktualnili do 5.3. Albo dedyk, albo zmiana hostingu, albo downgrade.
|
|
![]()
|
|
No to nie wiem jak zapodam zenda niższego to może się projekt posypać , niby to tylko biblioteki same no ale ...
Od wersji 1.7.0 Zend Framework wymaga PHP w wersji 5.2.4 lub nowszej. Wiec to nie może być to chyba ... jakieś inne pomocne rady ![]() -------------------- Życie jest jak SESJA kiedyś wygaśnie ....
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w pliku konfiguracyjnym dla ustawień serwera produkcyjnego przecież masz:
Kod [production] phpSettings.display_startup_errors = 0 phpSettings.display_errors = 0 ... resources.frontController.params.displayExceptions = 0 wszystkie zmień na 1... poza tym zamiast wyłączać raportowanie błędów i wyrzucanie wyjątków to czy nie lepiej je przechwytywać i zapisywać czy to do bazy gdzieś czy do pliku?? -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
Już wszystko jest OK (biała strona) miałem wszędzie na 1 zmiana środowiska production na development POMOGŁA
Ale mam teraz inny problem strona startuje ale kiedy wchodzę do jakieś podstrony (gdzie ładowana jest jakaś klasa to wywala) Kod Warning: require_once(Zend/Loader/Autoloader.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/4a125s4s/domains/domena/public_html/sklep/index.php on line 16 Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'Zend/Loader/Autoloader.php' (include_path=':.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/4a125s4s/domains/domena/public_html/sklep/index.php on line 16 Co jest nie tak ![]() -------------------- Życie jest jak SESJA kiedyś wygaśnie ....
|
|
![]()
|
|
Uwzględniłeś wielkość znaków w nazwach plików?
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
skoro na localu działało po przeniesieniu na serwer nic się nie zmieniło .... no nie
![]() -------------------- Życie jest jak SESJA kiedyś wygaśnie ....
|
|
![]()
|
|
Cytat na serwer nic się nie zmieniło Na pewno? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Uwzględniłeś wielkość znaków w nazwach plików? ![]() skoro na localu działało po przeniesieniu na serwer nic się nie zmieniło .... no nie ![]() No nie do końca. Jeśli lokalnie pracujesz na Windowsie, a na serwerze jest Linux, to mogą być jednak różnice. Windows nie rozróżnia wielkości liter w nazwach plików, Linux rozróżnia. Sprawdź (na podstawie błędów) czy masz plik: Zend/filter/stripTags.php Może jest on jako: Zend/Filter/StripTags.php |
|
|
![]()
|
|
Tak właśnie przed chwilą sprawdzałem bo coś mi nie pasowało i wszystko śmiga
![]() Ten post edytował kielich 12.08.2010, 11:05:30 -------------------- Życie jest jak SESJA kiedyś wygaśnie ....
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 17:32 |