![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Jestem poczatkujacym webmasterem. Tworze stronke o tematyce samochodowej. Mam jednak problem, chodzi o wystroj, szate graficzna - do tego mam dwie lewe rece. Dla mnie kazdy kolor pasuje do kazdego innego (IMG:style_emoticons/default/blinksmiley.gif) Dlatego tez chcialbym skorzystac z gotowych juz szat graficznych. Znalazlem taka stronke: http://www.templatki.net/ . I tam pisze, ze sa one darmowe. Nie moge sie tam doszukac jakichkolwiek licencji. Upatrzylem sobie taka jedna, bardzo mi sie podoba. Pobralem na dysk. Na dole stronki pisze:
Cytat © Wszelkie prawa zastrzeżone. Projekt: Darmowe Szablony Stron Gdzie to co jest na czerwono jest linkiem do tej glownej strony z templatami. Jak mam to rozumiec jesli chodzi o sprawe wykorzystywania tych szablonow? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
możesz je wykorzystywać do woli, dopóki nie usuniesz tego linka (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 25 Dołączył: 27.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nawet jeśli autor nie podpisał swoich praw autorskich to znaczy, że i tak je ma. Gdyby napisał w licencji, że zrzeka się praw (chyba nawet pisemnie musisz to mieć) to tylko wtedy mógłbyś usunąć stopkę.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A no to super. Dzieki za rozjasnienie sprawy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Napisalem maile do nich i dostalem odpowiedz: Cytat Generalnie udostepniamy
szablony na licecnji Creative Commons z zaznaczeniem autorstwa w postaci linków (lub linków) zwrotnych umieszczonych zazwyczaj w stopce: http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@kilas88: prawa autorskie są niezbywalne.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 06:53 |