![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 10 Dołączył: 24.01.2006 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Witam,
Na podstawie http://www.developpez.net/forums/d908396/p...ete-formfilter/ próbuję/walczę zrobić podpowiadanie wyrażenia w polu input na podstawie tabeli CITY. I tak: Na podstronie http://localhost:8080/index.php/register mam formularz gdzie w jednym polu wpisuje się nazwę miasta UserFormFilter.class.php
routing.yml
actions.class.php w module ajax
lib/model/doctrine/CityTable.class.php
i niestety ani rusz... Dodam, że są podpięte style oraz js
Na pewno ktoś z Was robił autocomplite w polu tekstowym. Prosze o pomoc. Jeśli nie sfWidgetFormDoctrineJQueryAutocompleter to jakieś inne rozwiązanie. Męczę się z tym .. za długo już ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciężko będzie nam coś wywróżyć. Logi oglądałeś? Firebug zainstalowany?
Mała podpowiedź, zamiast pętli w kontrolerze użyj tej funkcji. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 10 Dołączył: 24.01.2006 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Niestety w logach nic nadzwyczajnego się nie znajduje. Po prostu ten autocomplete nie działa, nie wiem co mu brakuje.
destroyerr na pewno robiłeś jakiś autocomplete w polu tekstowym, chce to wreszcie zrobić nieważne jakim sposobem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam rozumieć, że z logów wynika, że akcja getCity się wykonuje? Jeśli tak, to sprawdź firebugiem bo nie wiadomo czy to nie problem z js.
Powodów może być wiele, jeśli będziesz podawał tak mało informacji to możemy tylko strzelać rozwiązania. |
|
|
![]()
|
|
Problem tak jak myślałem był w błędnym przykładzie, oto rozwiązanie:
UserForm.class.php
ajax/actions/actions.class.php
lib/model/doctrine/CityTable.class.php
Ten post edytował kusiu 9.08.2010, 10:02:02 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 02:12 |