![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 642 Pomógł: 2 Dołączył: 9.03.2006 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
mam problem z wgraniem bazy danych do katalogu otwarty mini.
Kiedy zainstaluje katalog jest wszystko ok, kiedy wgram baze danych ktora kupilem brakuje polskich znakow. Wiem ze problem jest z kodowaniem ale jak to zmienić ? gdzie co i jak ? Osoba od ktorej kupilem baze napisala : "Podczas zakładania nowej bazy danych proszę ustawić opcje porównywania znaków jak i kodowanie tak jak na obrazku. " ![]() Jak moge to zmienic ? Powiedzmy ze mam czysta baze danych o nazwie "baza" wchodze w phpmy admina i jak eksportuje baze danych to zmienia mi sie na inne kodowanie. -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Na stronie głównej phpmyadmina masz takie opcje.
Poza tym spróbuj zaimportować bazę poleceniem SOURCE, będziesz szybciej.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 642 Pomógł: 2 Dołączył: 9.03.2006 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Nie wiem gdzie to polecenie wpisac :/ a to cos zmieni jak na nowo wgram baze przez to polecenie ?
a co do zmiany kodowania to wybieram tutuaj: ![]() I kiedy zmienie wraca mi do generala :/ Da się jakoś zmienić żeby zmienić już na istniejącej bazie ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 20.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprobuj, ale przed wgraniem:
i sprawdz plik sql w jakim jest kodowaniu zapisany, bo moze ktos cos przypadkiem, gdzies i zginelo utf-8. Kiedys sie z czyms takim spotkalem, pozdrawiam ![]() edit: przy okazji: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/cha...connection.html latwiej jest w tych polach od kwerend myadmina dzialac na bazie niz z tych selectow bo nie zwracaja bledow zadnych Ten post edytował LukenZi 16.08.2010, 09:05:15 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:16 |