![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 410 Pomógł: 5 Dołączył: 25.01.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Ostatnio pojawił się u mnie "mały" problem. Przy rejestracji mam pola (m.in.) Imię i Płeć. Chciałbym rozwiązać nurtujący mnie od wielu dni problem, mianowicie jesli rejestrujący się zaznaczy płeć "K" (kobieta) a w polu Imię ostatnią literą imienia nie jest "a" - to system "wywala" info o weryfikację imienia i płci. Przepraszam, ale nie wiem, jak się do tego zabrać... Proszę o pomoc... Ten post edytował roobik 8.08.2010, 23:02:56 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 4 Dołączył: 28.12.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
TAK na szybko
Ten post edytował kielich 8.08.2010, 23:13:36 -------------------- Życie jest jak SESJA kiedyś wygaśnie ....
Jeśli moja odpowiedź jakoś Cię nakierowała lub pomogła kliknij Pomógł |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 25 Dołączył: 27.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 702 Pomógł: 65 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po za tym był już taki temat na forum , użyj wyszukiwarki ...
![]() -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Zabronisz kobietom rejestrować się jeżeli ich imię nie kończy się na A? Sorry ale CO ZA GŁUPOTA. Po co Ci takie zabezpieczenia?
Mercedes, Beatryce albo ktoś poda inne (może nawet swój nick) nie może już skorzystać z serwisu. Super! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 384 Pomógł: 13 Dołączył: 16.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
swieta racja, ja mam juz takie konto gdzie login konczy sie na a i system traktuje mnie jako dziewczyne ... Nie probuj byc madrzejszy od uzytkownikow rejestrujacych sie. Pozatym chcialbym zwrocic uwage na 2 imie naszego obecnego prezydenta;)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 84 Dołączył: 27.11.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@wookieb +1
Totalna bzdura. Zarejestruje się jako "Kuba" i jestem zmuszony wybrać kobietę jako płeć ? haha ![]() Ten post edytował Quantum 9.08.2010, 09:44:23 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
A co jeśli ktoś ma anglojęzyczne imię albo jeszcze inne ?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Jeśli masz wprowadzanie PESEL, to sprawdź wg niego.
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Celna uwaga erix, ale chyba na jakiejś prostej stronie prośba o PESEL to raczej niezbyt sensowne. Ja bym tego nie walidował na sztywno tylko poprzez JS jesli wykryje jako ostania literę a w polu z imieniem - domyślnie zaznaczał że to kobieta. Jeśli będzie Kuba, Beatryce czy inne to i tak user sobie poprawi sam na właściwą płeć. Nie ma co uszczęśliwiać na siłę ludzi.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:47 |