![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 8.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam Problem z Formularzem, a jestem Laikiem
Index.php nie wysyła mi danych do Sheet.php... mam Js i Css wszystko cacy ładnie sie wyświetla, ale nie dziala forma post... czy coś innego zchrzaniłem. Prosiłbym o pomoc. Sa za duze pliki by je tu wkleic, wiec podaje wam linki : LINKI Skasowane Niestety Kodu wkleić sie nie da. Ten post edytował Marenioo 8.08.2010, 19:29:58 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Ale my nie znamy ich kodu to co z nimi zrobimy?
Potrzeby jest kod dla sheet.php Post jest wysyłany. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 8.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oto kod
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A w kodzie sheet.php widzisz gdzieś kawałek odpowiedzialny za wstawienie zmiennej z POST do odpowiedniego value dla inputa?
Podpowiem Zakładam że używasz kodowania utf-8. Powyższa metoda jest uniwersalna. Chroni przed możliwym xss i błędami spowodowanymi zmianą kodu formularza. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję za Twoją wyczerpującą odpowiedź. Miło mi widzieć, że ktoś się na Tym zna.
Rozumiem, że na tym forum podrzucamy odpowiedzi, ale ich nie podajemy... trochę mi przykro z tego powodu, bo jak patrzę na ten kod który mi wkleiłeś to zzieleniałem z głupoty. Innymi słowy mam prośbę. Czy mógłbyś mi to wyjaśnić łopatologicznie? Wybacz za utrudnienia, ale naprawdę nie tyle jestem leniem czekającym na gotowe, co laikiem który czyta i rozumie, ale głupieje po czasie. Show me Right path My Master |
|
|
![]()
|
|
http://phpedia.pl/wiki/Ternariusz
isset - po to by w przypadku, gdy w poście nie ma klucza o takiej nazwie nie wywaliło błędu is_scalar - zeby nie bylo bledu konwersji w przypadku zamiany nazwy pola formularza na tym tablicowy html_entities z kodowaniem utf-8 - zamienia " na encja co spowoduje, że zła wartość podana w inputcie nie wyjdzie poza wartość value inputa np Kod wartosc"/>a tutaj cos -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:32 |