![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 22.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem skrypt, który pobiera szablon wstawia do niego odpowiednie wartości i wysyła e-mailem. Szablon to zwykły HTML. Zawsze wysyłanie wiadomości tego typu nie było problemem, bo był ustawiony odpowiedni nagłówek Content-type.
Teraz, kiedy zacząłem stosować style w sekcji head, wyświetla się kod HTML, ale źle sformatowany. Nie jest uwzględniony żaden ze stylów. Oto kod umieszczony w sekcji HEAD:
Ktoś umie coś poradzić? P.S. Mój skrypt zamienia ciąg {!server.SERVER_NAME} na wartość zmiennej $_SERVER['SERVER_NAME']/ Ten post edytował kacpero1094 8.08.2010, 09:29:12 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
W mailach można stosować jedynie style w wersji inline, a i tak nie wszystko jest prawidłowo interpretowane. Inaczej ta sama wiadomość może wyglądać w Outlooku, inaczej w Bat!, a jeszcze inaczej w Thunderbirdzie. To prawie jak z przeglądarkami.Musisz wiedzieć co i jak w jakiej się wyświetla. Ogólnie rzecz biorąc nie ma jednolitego standardu, a pisanie naprawdę dużej ilości kodu inline tym bardziej irytuje przy stylowaniu maila.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 22.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki. ale załamałeś mnie (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
A obrazki pobiera na tło z serwerów? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Powiem to tak... jeśli stosować się będziesz do pisania stron tak jak w roku 2000 to powinno być w miarę ok. Zapomnij o jako takich standardach. W mailach z racji takiego podejścia najbezpieczniej robić maile na tabelkach między innymi. Wiele jest takich zasad, które ewidentnie łamią W3C. Nikt stylować nie lubi maili bo to niewdzięczna praca.
Obrazki z serwera może pobierać, ale o jakimś większym stylowaniu związanym z obrazkami zapomnij. Nie użyjesz z-index, z przezroczystościami też nie ma się co bawić. Z tłami bywa różnie img jest jednak pewniejsze. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 01:19 |