![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jQuery 1.3. Wprowadzenie
![]() @helion Witam, książka zdaje się być nowa, niekomentowana na Helionie jeszcze. Chciałbym poznać opinie osób, które się już z nią zapoznały. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twoje pytanie wprawdzie nie jest kierowane do mnie bo się z tą książką nie zapoznałem, ale według mnie wszystko co wyczytasz w tej książce masz w dokumentacji. Ja pobrałem z neta książkę do mootools -a i tam sobie tylko przykłady obejrzałem, wiadomo że część z rzeczy które tam napiszą będzie warta uwagi no ale czy warto dla tych kilku zdań kupować całą książkę
![]() -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 25 Dołączył: 27.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skowron-line, niektórzy wolą tradycyjne formy nauki z wielu względów, o czym było multum dyskusji
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak chcesz kupować jQuery 1.3. Wprowadzenie, to dzisiaj - bo jest w Promocji dnia -30%
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 0 Dołączył: 19.12.2008 Skąd: Poland Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odświeżę ten temat
![]() Czy warto kupić tą książkę ? -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
Mamy już jQuery 1.5 z przepisanym obiektem ajax, więc książka w tej materii pewnie sie już zdezaktualizowała... Zresztą jQuery jest proste w ogarnięciu, w manualu jest wszystko ładnie opisane z przykładami, imo nie warto
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 32 Dołączył: 14.04.2008 Skąd: Lenkowski.net Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze, po co komu książka od jQuery.
Wystarczy trochę wyobraźni i podstawy angielskiego. Ośmielę się powiedzieć że jakość dokumentacji jest taka sama jak nie lepsza, jak w przypadku php. Polecam samodzielną naukę. -------------------- Wpadaj na mój kanał o PHP. Dużo mięsa 🥩!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 194 Pomógł: 26 Dołączył: 9.01.2011 Skąd: /dev/null Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam tą książkę i uważam, że jest rewelacyjna. W bardzo przystępny sposób wprowadza do jQuery stopniowo ukazując jego rozbudowane możliwości. Czyta się bardzo przyjemnie i nawet bardziej zaawansowani użytkownicy mogą dowiedzieć się czegoś nowego. Bardzo dużo konkretnych przykładów, co ułatwia praktyczne zastosowanie zdobytych umiejętności.
Do niedawna nie stosowałem jQuery, bo uważałem, że nie potrzebuję żadnych rozbudowanych bibliotek bo wszystko mogę napisać samemu w JavaScripcie. Jak zacząłem czytać tę książkę i zobaczyłem co to potrafi i w jaki prosty sposób się to stosuje - teraz już nie wyobrażam sobie pracy bez jQuery ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
widzę, że na rynku są dostępne 2 książki o jQuery
JQuery. Poradnik programisty oraz jQuery 1.3. Wprowadzenie. Były już w tym temacie dyskusję dlaczego nie warto uczyć się z książek, bo wszystko jest w necie - o tym wszystkim wiem, więc o tym proszę mi nie mówić. Proszę was o porównanie tych książek. która według was jest lepsza, która bardziej aktualna... no właśnie na ile jQuery 1.3 różni się od 1.5 ? czy na tyle, że większość książki jest bezużyteczna ? A może są jakieś angielskie książki do jQuery 1.5 ? -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 18 Dołączył: 23.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może nie większość ale ajax na pewno.
Mam jQuery 1.3 Wprowadzenie. Nie powiem, ładnie napisana, ciekawie, dużo przykładów. Ale nie wiem czy nie nieco za stara. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Obecnie jest jQuery 1.6. Wolę nie inwestować w ksiązki - od czego mamy zaj**** dokumentację?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Obecnie jest jQuery 1.6. Wolę nie inwestować w ksiązki - od czego mamy zaj**** dokumentację? Jakby byłą dokumentacja na papierze, to bym skorzystał ![]() -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 25 Dołączył: 27.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Świetny pomysł. Ale... i tak musiałbym ślęczeć przed kompem. Lepiej więc wydrukować... ale chyba drukowanie średnio się opłaca, bo za tę samą cenę mógłbym mieć książkę.
-------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 6 Dołączył: 10.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trochę stary temat, ale może komuś mój post się przyda
![]() Też miałem swego czasu tą książkę (pożyczona z biblioteki) i rzeczywiście jest fajnie napisana - nieco lepiej niż inne książki Pana Włodzimierza Gajdy, pewnie dlatego że tym razem był tłumaczem, a nie autorem. Cześć rzeczy jest już przestarzała, ale książka nadaje się bardzo dobrze, jak sama nazwa wskazuje, na WSTĘP do jQuery - przedstawia kilka ciekawych projektów i opisuje jak można w ich przypadku zastosować jQuery. Jeśli o mnie chodzi, to książkę warto pożyczyć o ile masz taką możliwość, bo po przeczytaniu/przejrzeniu jej raz, potem już będziesz raczej korzystał z dokumentacji, a książka wyląduje na półce ![]() Ten post edytował Vhaeraun 26.08.2011, 20:31:34 -------------------- Pomogłem ? Kliknij pomógł :)
|
|
|
![]()
|
|
Zamówiłem sobie w ciemno leksykon kieszonkowy
![]() -------------------- :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 21:00 |