![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2007 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Przerabiam metody w PHP na 5 - obiektowe. Mam klase:
i wywołując metodę: createDirectory z parametrem czy bez dostaje komunikat: Class 'ftp' not found dlaczego? Ten post edytował Cr3dO 7.08.2010, 10:21:04 -------------------- Pesymista widzi ciemny tunel. Optymista widzi światełko w tunelu. Realista widzi światło pociągu. Maszynista widzi trzech debili na torach.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A skąd masz mieć tę klasę? W PHP takiej nie ma standardowo.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2007 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A skąd masz mieć tę klasę? W PHP takiej nie ma standardowo. To jak mam ją zaimportować? p.s. mysqli jest:) to działa:
Ten post edytował Cr3dO 7.08.2010, 10:28:29 -------------------- Pesymista widzi ciemny tunel. Optymista widzi światełko w tunelu. Realista widzi światło pociągu. Maszynista widzi trzech debili na torach.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat To jak mam ją zaimportować? Pytanie pierwsze: skąd w ogóle ją wytrzasnąłeś? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
-------------------- Pesymista widzi ciemny tunel. Optymista widzi światełko w tunelu. Realista widzi światło pociągu. Maszynista widzi trzech debili na torach.
|
|
|
![]()
|
|
A nie przyszło Ci do głowy, żeby tę klasę jeszcze załączyć do kodu?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
A nie przyszło Ci do głowy, żeby tę klasę jeszcze załączyć do kodu? Nie, zrobiłem adekwatnie do kodu mysqli -------------------- Pesymista widzi ciemny tunel. Optymista widzi światełko w tunelu. Realista widzi światło pociągu. Maszynista widzi trzech debili na torach.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Ale sama biblioteka jest po prostu napisana przez kogoś tam. Na dole masz link do jej ściągnięcia. Na razie piszesz kod, który ją uwzględnia, ale samo php jej nie zna. Bo niby skąd, skoro jej nie dołączasz nigdzie do projektu?
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Ale sama biblioteka jest po prostu napisana przez kogoś tam. Na dole masz link do jej ściągnięcia. Na razie piszesz kod, który ją uwzględnia, ale samo php jej nie zna. Bo niby skąd, skoro jej nie dołączasz nigdzie do projektu? Przykładu właśnie pobrać nie mogę, mam error: Page Not Found Dlatego myślałem że biblioteka jest w PHP i działa jak mysqli. OK, skoro jej nie ma, więc jak w 5 obiektowo jest rozwiązany dostęp FTP? -------------------- Pesymista widzi ciemny tunel. Optymista widzi światełko w tunelu. Realista widzi światło pociągu. Maszynista widzi trzech debili na torach.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 27 Dołączył: 24.03.2002 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OK, skoro jej nie ma, więc jak w 5 obiektowo jest rozwiązany dostęp FTP? Nie jest. Po to ktoś napisał takiego wrappera, żeby cokolwiek było. (Na upartego funkcje ftp_* i przekazywanie uchwytu jako pierwszego argumentu można nazwać obiektowością w stylu C ![]() -------------------- Zbyszek 'antyqjon' Siciarz
siciarz.net | Aquila DSP C++ |
|
|
![]()
|
|
Nie jest. Po to ktoś napisał takiego wrappera, żeby cokolwiek było. (Na upartego funkcje ftp_* i przekazywanie uchwytu jako pierwszego argumentu można nazwać obiektowością w stylu C ![]() OK, dzięki wszystkim, EOT -------------------- Pesymista widzi ciemny tunel. Optymista widzi światełko w tunelu. Realista widzi światło pociągu. Maszynista widzi trzech debili na torach.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:48 |