![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki problem. Od niedawna zacząłem naukę PHP, przestudiowałem kilka książkowych przykładów dotyczących logowania i postanowiłem napisać coś własnego. Sam skrypt na podstawie danych z formularza sprawdza czy w bazie są już takie dane, a jeśli są to wykonuje akcję. No i z tą akcją jest problem... Wszystko bazuje na 3 plikach.
Na stronie index znajduje sie formularz do logowania i przesylany jest do login.php W pliku login.php jest taki skrypt
W pliku portal.php znajduje się taka treść
Problem dokladnie dotyczy funkcji if w pliku login.php po której następuje stworzenie zmiennej sesyjnej "zalogowany" z wartoscia 1. Nie wiem dlaczego ale wartosc dla tej zmiennej przyjmuje 1 nawet jesli warunek nie zostaje spełniony. Czyli jeżeli bezpośrednio spróbuje w adresie wejść w plik login.php to bez wzgledu na to czy wpisałem jakieś dane w formularzu czy nie moja zmienna ma wartość 1. Sprawdziłem to funkcją print_r(SESSION); Czy może ktoś z Was wie dlaczego tak się dzieje? Z pozdrowieniami Mateusz |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 15:29 |