![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 28.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem z wyświetleniem wyników. Mianowicie chce wyświetlić rekordy, w których są spełnione dwa warunki więc stosuję zapytanie:
Niestety, zmienna $num jest to suma wszystkich rekordów gdzie znajduje się albo samo Pr, albo zmienna S_GET[z] - a mi chodzi o wyświetlenie rekordów gdzie są spełnione wszystkie dwie zmienne. Z góry dziękuję za pomoc! Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Niestety, zmienna $num jest to suma wszystkich rekordów gdzie znajduje się albo samo Pr, albo zmienna S_GET[z] - a mi chodzi o wyświetlenie rekordów gdzie są spełnione wszystkie dwie zmienne. O... no to przecież tak masz. Dałeś AND wiec masz zwrocone rekordy które spelniają jednoczesnie oba warunki.Jakbyś dał OR to byś miał rekordy co spełniają albo pierwszy albo drugi -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 69 Dołączył: 26.04.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na moj gust to masz zragane zapytanie, bo $_GET nie daje sie wewnatrz "":
Ten post edytował kapuch 6.08.2010, 10:13:08 -------------------- Nie chce "Pomógł", aktualna ilość (69) w pełni mnie satysfakcjonuje :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat bo zmiennych $_GET nie daje sie wewnatrz "": Od kiedy? Proponuję zapoznać się z podstawami obsługi stringów ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 69 Dołączył: 26.04.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od kiedy? Proponuję zapoznać się z podstawami obsługi stringów ![]() Tak tak, wiem o roznicy miedzy "", a ''. Pomylilem sie z zapisem $_GET['z'] i $_GET[z], moj blad. -------------------- Nie chce "Pomógł", aktualna ilość (69) w pełni mnie satysfakcjonuje :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 28.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak zrobić aby były spełnione jednocześnie dwa warunki w jednym rekordzie? Bo np. w jednym rekordzie jest spełnione "rodzaj='Pr'" ale zmienna $_GET[z] już nie a i tak mi ją wlicza i chciałbym tego uniknąć. Pod zmienną $_GET jest umieszczona data.
|
|
|
![]()
|
|
wlasnie do tego sluzy AND
Skoro ci nie dziala to masz w bazie inne dane niz myslisz lub Twoje zapytanie wygląda inaczej niż myslisz ![]() wyswietl sobie zapytanie:
I porównaj z tym co masz w bazie. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:36 |