![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 7 Dołączył: 9.10.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Trudno mi jest nazwać mój problem, dlatego postaram się dokładnie go opisać. Otóż posiadam Model a w nim metodę get_data()
Klasa Cache z metodą init zapisuje cache (nie pytajcie jak), pobierajać do identyfikacji cache nazwe klasy, metody i parametrów metody get_data(). Tylko że za każdym razem muszę podawać argumenty __CLASS__, __METHOD__, func_get_args() w metodzie init(). Czy mozna to robić w inny sposób ? Tak aby metoda init() odczytała sama z tórej klasy i metody została wywołana i zapisała wszystkie dane ? Jeśli w samej metodzie init() w Cache uzyje __CLASS__, __METHOD__, func_get_args(). To one beda się odwoływać do Cache::init czyli: __CLASS__ => Cache __METHOD__ => init func_get_args() => array() a ja chce __CLASS__ => Users __METHOD__ => get_data func_get_args() => array(/* wartości argumentów w metodzie get_data() */) Ten post edytował Sajrox 6.08.2010, 09:41:36 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Albo debug_backtrace, albo Reflection.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chyba jest łatwiejszy sposób
![]() zdefiniuj metodę init w klasie Cache w nast. sposób:
przy wywołaniu jej parametry załadują się domyślnie bez ręcznego ich przekazywania ![]() -------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 04:19 |