![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 218 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2004 Skąd: Słupsk, Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
podlaczylem sie pod cudzy temat, ale juz byl na rozowo, wiec widze zerowe zainteresowanie... wiec zakladam nowy
![]() jak usunac ostatnie powtorzenie jakiegos stringa, chodzi mi tu o tagi html... albo o jakas funkcje "odwrotna" do strpos... bo strrpos paradoksalnie dziala inaczej (szuka char a nie string) i mam problem... zabawa DOM nei wchodzi w gre, bo strona nie jest moja, a ma bledy i wywala (ja tylko zczytuje z niej troche informacji - za zgoda autora jakby ktos sie czepial zagadnien etycznych)... jakies pomysly? moze istnieje funkcja o ktorej nie wiem? swoja droga, moze ktos wie, po co strrpos dziala jak strrchr, a nie odwrotnie do strpos jak nazwa sugeruje? k. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Podrzuć może przykład, bo tak możemy zgadywać nieco lub napisać lakonicznie: "najprawdopodobniej będzie konieczne użycie preg_replace lub strripos"
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 218 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2004 Skąd: Słupsk, Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Użycie wyrażeń regularnych w tym wypadku najwygodniej chyba i najlepiej by się sprawdziło.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
poczytalem o tych wyrazeniach i powiedzmy, ze kumam o co w tym chodzi
![]() ![]() k. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:06 |