![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 16 Dołączył: 11.01.2009 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, mam problem z uploadem plików gdy w nazwie są polskie litery.
Plik zapisywany na serwerze jest z krzaczkami. Mam funkcję która podmienia znaki jednak nie potrafię przy uploadzie wyciagnąć samej nazwy pliku, korzystam z biblioteki codeignitera 'upload' i nie wiem jak pobrać z formularza samą nazwę żeby ją nadpisać. To funkcja upload:
formularz standardowy <input type="file" name="userfile"/> |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 2 Dołączył: 6.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zagladajac do user guide pod adresem
http://codeigniter.com/user_guide/librarie..._uploading.html znajdujesz: $this->upload->data() This is a helper function that returns an array containing all of the data related to the file you uploaded. Here is the array prototype: Array ( [file_name] => mypic.jpg [file_type] => image/jpeg [file_path] => /path/to/your/upload/ [full_path] => /path/to/your/upload/jpg.jpg [raw_name] => mypic [orig_name] => mypic.jpg [client_name] => mypic.jpg [file_ext] => .jpg [file_size] => 22.2 [is_image] => 1 [image_width] => 800 [image_height] => 600 [image_type] => jpeg [image_size_str] => width="800" height="200" ) przypisujac ją do jakiejkolwiek $zmiennej masz: $zmienna = $this->upload->data(); $zmienna['file_name'] jest tym czego szukasz mozesz rowniez skorzystac z tablicy $_FILES w duzym skrócie ![]() -------------------- eee yyy portfolio
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 23:33 |