![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ,
mam taki problem z ajaxem co wpisać w url żeby wysyłało do właściwej metody/akcji (produkt/podkategoria) Moj kod:
Przypuśćmy że jesteśmy na adresie w miejscu localhost/pol/web/frontend_dev.php/produkt/show/id/24 (edytujemy produkt) wykonuje sie funkcja "ajaxowa" selPodKategorie() ktora lączy sie z adresem localhost/pol/web/frontend_dev.php/produkt/show/id/produkt/podkategoria a wiec problem polega na tym ze URL z funkcji ajax dodaje sie do adresu aktualnego a chcalbym aby przeniósł do model/akcja (produkt/podkategorie) czyli localhost/pol/web/frontend_dev.php/produkt/podkategorie Ten post edytował sadzol 5.08.2010, 20:53:24 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jaki to ma związek z symfony? Zerowy.
Slash na początku adresu i po problemie. Poczytaj o tym. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Taki ma to zwiazek ze robie to w symfony
po Twojej radzie laczy mnie z http://localhost/produkt/podkategoria dlatego pytam bo w zendzie robie takie cos
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 35 Dołączył: 6.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat // i jest ok w ZEND szukam odpowiednika w symfony ( url_for generuje takie %20 i podobne znaki ) * Ja z powodzeniem używałem url_for() i nigdy mi nie generowało dziwnych znaków. A %20 to spacja więc sprawdź czy gdzieś nie masz przypadkowych znaków podczas generowania url'a. Ten post edytował arecki 6.08.2010, 08:32:50 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli jeżeli będziesz miał problem z edytorem podczas pracy z symfony to też będzie to jego wina?
I dobrze Cię łączy po mojej radzie. Skoro podałeś taki adres, to dlaczego ma łączyć z innym? Co do url_for to nie wiedziałem, że ten kod masz w szablonie, myślałem, że to zwykły plik js. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 13:30 |