![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak połączyć hooka na brak PHP_AUTH_USER, gdy php pracuje w trybie cgi/fast-cgi z przepisywaniem adresów?
Mam taką regułkę, która dodaje mi do zmiennej $_SERVER pole REDIRECT_HTTP_AUTHORIZATION, które po dekodowaniu i rozbiciu na ciągi daje mi login i hasło wpisane przez użytkownika. Kod RewriteRule .* - [E=HTTP_AUTHORIZATION:%{HTTP:Authorization},L] Jednak przy zastosowaniu tej regułki, wszystkie żądania przechodzą przez nią, a przez to nie działają mi pozostałe. Jak połączyć powyższe z tym tutaj: Kod RewriteRule ^(.*)$ index.php [F,L] Jeśli mam tak: Kod RewriteRule ^(.*)$ index.php [F,L] RewriteRule .* - [E=HTTP_AUTHORIZATION:%{HTTP:Authorization},L] To nie działa mi przepisywanie adresów, ale działa autoryzacja. Jeśli usunę drugi zapis, to linki by działały, ale autoryzacji nie ma. Edit. Przejrzałem dokładnie rewrite.log, zorientowałem się, że HTTP_AUTHORIZATION jest ustawiany za każdym żądaniem, każda reguła po kolei pasowała do tego wzorca. Zmieniłem na poniższy kod i działa. Może się komuś przyda: Kod RewriteRule . index.php [F,L]
RewriteCond %{HTTP:Authorization} ^(.*) RewriteRule ^(.*) - [E=HTTP_AUTHORIZATION:%1] Ten post edytował vokiel 6.08.2010, 07:59:01 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:11 |