![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie. Przerabiam aktualnie jedną stronę. Problem jest następujący:
Nie wyłączając JavaScriptu na całej stronie zablokować wykonywanie skryptowi jednej funkcji. Mam stronę, którą chcę wczytać do ramki i bez ingerencji w źródło tej strony powiedzieć - "wykonuj skrypty JavaScript bez tej jednej funkcji". Myślałem o tym, żeby przesłonić jedną funkcję drugą o takiej samej nazwie, jednak nie działa. A może robię to w sposób niewłaściwy. Pomóżcie. -------------------- W razie problemów zapoznaj się z treścią manuala dołączonego do internetu bądź skonsultuj się z programistą lub jego asystentem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 25 Dołączył: 27.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zawsze można przesłonić. W JavaScript jest możliwość przesłonięcia praktycznie każdej metody i właściwości :-)
Kod window.alert = function(text) {confirm(text);}; alert(2); Najważniejsze jednak, by kod z przesłoniętą metodą był załadowany do przeglądarki po właściwej metodzie, jednak nie później niż przed wywołaniem tej metody. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:31 |