![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Kruklanki/Otwock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć
Już chyba z pół roku chodzę wokół platnosci.pl i nie moge tego ruszyć. Mam podpisaną z nimi umowę - konto firmowe i mogę działać, ale za diabła nie mogę połapać manuala i zintegrować platności ze stroną. Własną, nie któryms z cmsów czy gotowych sklepów. Co chcę osiągnąć: 1. możliwość opłacenia czegokolwiek przez platności.pl za pomocą - płatności online, ![]() 3. informacje automatyczną, zwrotną, że ktoś zapłacił, ile i kiedy. Strasznie się do Was uśmiecham - może znajdzie się ktos cierpliwy i wyjasni mi po kolei jak to zrobić. Z góry dzięki ![]() ------------------------------------------ Jedno rozwiazałem - płatność smsem za dostep do części strony, czy ściągania: W platnosci.pl w "moje sklepy" zakładam sklep, potem tworzę punkt płatnosci (sms premium) itp. W efekcie dostaję liste kodów jednorazowych w postaci min txt. Zapisuję je jako np kod.txt w katalogu. I teraz dwa tylko pliki: form.php
Teraz skrypt sprawdzający czy w pliku txt jest kod, który ludek dostał smsem: sprawdz.php
Ponadto zabezpieczyłem plikiem htaccess, wrzuconym do tego katalogu, możliwość podglądu plików txt - żeby nie pobrać kodów:
Tak rozwiązałem. Wiem, że na pewno nie jest to szczyt możliwości, bo można dać sesję i wiele innych, jak również zabezpieczyć plik z kodami bardzij, ale jak na razie to mój szczyt ![]() Co do pozostałych - płatności online przelewem bankowym czy kartą, nadal próbuję. Na pewno skróciłoby mi meki czyjeś dobre słowo ![]() aha, próbowałem z koszykiem, ale to tylko obrazek "dodaj do koszyka" a zalezy mi na swojej wersji nazewnictwa Ten post edytował BatGraf 5.08.2010, 19:31:13 -------------------- _____________________________________________________
Pierwszy Tutorial - :) Drugi tutorial :) Trzeci tutorial :) A wszystkie trzy - jak usmiechnąć się do siebie :) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:51 |