![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prosze o pomoc.Nie wiem jak zrobic aby jak funkcja chekEmail wskazała true to po wciśnieciu przycisku "SPRWADZ POPRAWONOSC EMAILA" wyswietliło mi zmienna $a i tak samo (false => $b)
<?php $a = "email jest prawidłowy"; $b = "email jest nie prawidlowy"; $email = "xxx.xxx@onet.eu"; function checkEmail($email) { if( !preg_match( "/^([a-zA-Z0-9])+([a-zA-Z0-9._-])*@([a-zA-Z0-9_-])+ ([a-zA-Z0-9._-]+)+$/", $email)) { return false; } else { return true; } } var_dump(function checkEmail); ?> <html> <br/> <form action="" method="get"> EMAIL: <input type="text" name="email" /><br/><br/> <input type="submit" name="submit" value="SPRWADZ POPRAWONOSC EMAILA" /> </html> Z góry dziekuje za pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
filter_var i zjebka za brak bbcode! Popraw zanim ktoś nie zamknie Ci tematu.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
filter_var i zjebka za brak bbcode! Popraw zanim ktoś nie zamknie Ci tematu. Na pewno przydatna funkcja, mimo wszystko jednak filtr to nie to samo co walidator. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
flashdev dzieki za pomoc znalazłem juz to co chciałem w google
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Że niby to nie potrafi sprawdzić czy email jest prawidłowy? ![]() ![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Że niby to nie potrafi sprawdzić czy email jest prawidłowy? ![]() ![]() Przyznaję rację. Nazwa funkcji wprowadziła mnie w błąd. @kozyk nie ma za co. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nic się nie stało. Każdy ma prawo się pomylić. Mi też się zdarza tutaj jeśli coś opacznie zrozumiem lub nie doczytam. To co najważniejsze to umieć przyznać się do błędu. Nie każdy potrafi. Wielu pójdzie w zaparte, co najczęściej kończy się jeszcze większymi idiotyzmami
![]() ![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:47 |