![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
O ile pod Windows XP było fajnie (wystarczyło dodać jedną linijkę do pliku odpowiedzi), to pod Vistą/7 już nie jest tak różowo.
Pokopałem co nieco, niby coś znalazłem, ale przy instalacji działy się jakieś cyrki, niestety - nie pamiętam dokładnie, ale chyba olewało moją konfigurację Oczywiście, nie interesuje mnie sposób z tworzeniem symlinków/hardlinków w NTFS. Szukam rozwiązania pozwalającego na przeniesienie katalogów domowych na inną partycję. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 161 Pomógł: 25 Dołączył: 6.09.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pozwolę sobie podbić temat i dołączyć się do pytania. Niestety w google udało mi się znaleźć tylko sposoby korzystające z linkowania.
Dodatkowe pytanie to jak organizujecie sobie środowisko pracy gdy korzystacie z dwóch systemów równolegle? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W Win7 przeniesienie profilu na inny dysk jest nawet łatwiejsze niż w Xp.
Przykładowy tok postępowania: 1. Logujemy się na konto administratora 2. Dodajemy konto użytkownika 3. Logujemy się na te konto aby został utworzony profil na dysku 4. Wylogowanie z konta użytkownika, przelogowanie na administratora 5. Skopiowanie całego profilu użytkownika z c:\users\nazwa_usr na np d:\users\nazwa_usr 6. Zmiana ścieżki do profilu w rejestrze. Po rozwinięciu gałęzi należy odszukać klucz z wybranym profilem a następnie zmienić ścieżkę w wartości ProfileImagePath. Kod HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList\ Jeśli chodzi o samą instalację z domyślnie zmienioną ścieżką do profili to też się da: KB314843 Ten post edytował vokiel 15.07.2011, 08:56:09 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 161 Pomógł: 25 Dołączył: 6.09.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za wskazówki. Próbowałem sposobu z kopiowaniem plików i zmianą wpisu w rejestrze. Niestety nie udało się. Przy logowaniu mam komunikat
"Zalogowano sie za pomoca profilu tymczasowego nie masz dostepu do swoich plikow a pliki utworzone w ramach tego profilu zostana usuniete...". Próbowałem kombinować z uprawnieniami do katalogów, ale bez rezultatów. Czy ktoś ma jakiś pomysł? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jaka wersja Windows? Przenosiłeś będąc zalogowanym na drugim profilu (nie na tym przenoszonym), tak?
|
|
|
![]()
|
|
Windows 7 Home Premium 64 SP1 przenosiłem konto standardowe będąc zalogowanym na koncie administracyjnym.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:14 |